Önéletrajzba olyan munkahelyeket is lehet írni, ahol feketén dolgoztam?
Figyelt kérdés
2010. nov. 23. 08:27
1/13 anonim válasza:
Nem ajánlatos sem a te oldaladról, sem a volt "munkaadód" részérő! No meg ugye, ha netán referenciát kérnek rólad, akkor ki lesz olyan hülye, hogy elismerje, hogy nála dolgoztál, mikor nem fizetett járulékokat utánad?
2/13 anonim válasza:
Nem! A fekete munkáról jobb ha senki sem tud. A régebbi munkahelyek feltűntetésének az egyik célja a "leinformálhatóság". Képzeld ha leendő főnököd felhívja az előzőt, hogy érdeklődjön rólad, és a régi azt mondja, hogy nála aztán soha nem dolgoztál. Le fogja tagadni, ő se vállaja, hogy szembe ment a törvénnyel.
3/13 A kérdező kommentje:
Dehát akkor ez tök gáz, mert én csak olyan munkahelyeken dolgoztam, ahol nem voltam bejelentve.Akkor most mi a francot írjak az önéletrajzomba??
2010. nov. 23. 08:43
4/13 anonim válasza:
utolsó vagyok!
Ez tényleg gáz! Próbáld gyakorlatként feltűntetni a fekete munkát. Persze ha évekig dolgoztál így, akkor az se megy. De néhány hónap talán összejön. De a volt munkáltatóval mindenképpen konzultálj előtte!
5/13 anonim válasza:
szerintem kerdezd meg az elözö munkahelyeden. A mostani cegeknek nem kell tudnia, hogy nem voltal bejelentve ott, es nem az APEH-nel fognak leinformalni, hanem az elözö cegeknel. Kerdezd meg tölük, hogy hivhatjak-e öket, ha le akarnak ellenörizni, nekem ebböl soha nem volt meg gond.
6/13 A kérdező kommentje:
Igazság szerint ez már nagyon régen volt, és egyik helyen sem dolgoztam sokáig, csak pár hónapig.Szerintem már a telefonszámuk sincs meg.Utána évekig külföldön éltem, de azt be tudnám írni, mert ott be voltam jelentve.De azelőttre is kéne valami.Megpróbálom úgy megfogalmazni, mintha gyakorlaton lettem volna, vagy ilyesmi.
2010. nov. 23. 09:10
7/13 anonim válasza:
de ha a külföldit be tudod irni, akkor miert aggodsz? Amugy a legminimalisabb esetekben keresik meg a volt munkaltatot.
8/13 A kérdező kommentje:
Nem aggódom, csak a suli meg külföld között volt 2 év.És oda is akartam írni vmit.De fogok is, mert majd valahogy beírom ezeket a gagyi melókat.
2010. nov. 23. 09:17
9/13 anonim válasza:
Ha nem szakmához kapcsolódik, akkor eleve nem nagyon érdemes beírni. De írhatod pl. arra a két évre, hogy alkalmi munkákat végeztél és felsorolsz párat.
Ha viszont a mostani pályázatodhoz relevánsak azok a munkahelyek, akkor nyugodtan írd be. Magyarországon vagyunk, mindenki tudja, hogy nagyon sok feketemunkás dolgozik.
10/13 A kérdező kommentje:
Azért szeretném beírni őket, hogy lássák, hogy sokféle dolgot csináltam már életemben:-)
2010. nov. 23. 09:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!