Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hová érdemes menni külföldre?

Hová érdemes menni külföldre?

Figyelt kérdés

Melyik országba érdemes kimenni munkát vállalni?

Ha esetlegesen külhonban élők is írnak,azt is szívesen veszem. Mik a tapasztalatok,hogy jutottatok ki,stb...?

előre is köszi!

2010. nov. 16. 16:59
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
17:18-as, igen, Angliában élek, egy kis gyárvárosban, ahol havi 300-ért már lehet kapni albit. 4-en lakunk, így értettem azt, hogy meg lehet élni.
2010. nov. 16. 23:13
 12/13 anonim ***** válasza:

Én is Angliában élek! 3 éve vagyunk kinn, már csak én a párom, meg a kislányunk lakunk együtt. Mindig valakikkel laktunk. Akkor még jobban ment a spórolás, ma már nem:( Amióta megvan a kislányunk, nem tudunk félrerakni. (3 hónapja) Nem valami sok "gyest" kapok:( És egy éves korában vagy vissza kell mennem dolgozni, vagy itthon dolgozni.

Igaza van a 17:18-asnak, két embernek kell egy háztartásban dolgoznia, hogy fenntartsák magukat. Ami még drága nekünk: az autó. Havi 50font benzin, 100 font biztosítás. Ehhez még hozzájön 320 font albérlet(ez egy nagyon olcsó albinak számít) 100 font szemétdíj, 15 font víz, 50 font áram+gáz (nem téli időszak) (télen 200 is lehet a kettő együtt), és ha minimál béresek vagytok, akkor csak 400 a bevétel havonta, és akkor még nem vettük hozzá az internetet, telefont, tévé adót, kábel tévét....ja és a legfontosabbat, a kaját, ehhez még társulhat cigi, ha cigizel (legolcsóbb doboz cigi is 3 font kábé), szóval egyetértek a 17:18-assal, nehéz az élet idekinn, és elhiszem, hogy németbe is nehéz. Az otthoniak, ahogy a németi sorstársam írta, azt hiszik, hogy kolbászból van a kerítés, és mindenki azt mondja, nekünk milyen jó. Erre én mindig visszakérdezek, hogy akkor mért nem jössz ki, erre jön a bullshit (mellébeszélés), hogy hát ő nem tudná megcsinálni, meg hát nehéz lenne neki....akkor miről is beszélünk?

2010. nov. 16. 23:26
 13/13 Imyourfatherno válasza:

Amit én tudok mondani.

Németországban lakik az apámnak a sógornője de a lakáshitelt megemelték 20 ezer forinttal azóta hogy bevezették a kettős lakás mércét. Egy 20x30 négyzetméteres ház az az alap, viszont nem tudsz mit kezdeni magaddal a ganajászáson kívül. Az egyik ismerősöm Ausztráliába megy ki dolgozni csak még befejezi a szakiskolát és diplomát szerez onnantól szabad az útja. Ha mindenáron a pénz a lényeg, javasolhatom Skóciát is de ez nem egy hosszútávú lehetőség, szóval nem végérvényes. Ha ismersz pár embert akkor vízumot is tudsz szerezni és ugyanúgy kimehetsz bárhova ahova akarsz de most nem a határátkelésről van szó. Egyértelmű hogy Ausztrália mert egy hogy megválogatják ki megy oda és ki nem, jobb munkalehetőség és körülmények, kitűnő lakhatási körülmények és az építkezések miatt ingatlan nélkülözés de egy albérletben könnyen el tud férni az ember. Bármibe is kerül juss el oda, mert a pénz értéke kb. olyan mint Amerikában és semmi nem tud téged megakadályozni abban hogy munka mellett vállalj egyetemet. Az emberek nem antiszemiták meg minden olyan ember akit nem is vennének fel máshova, sokkal inkább jobb körülmények uralkodnak mint más országokban. A többi ország pl. Finnország vagy Hollandia az csak második lehetőség. Csak őt ismerem aki eléggé fel van világosulva a témában és mondott valami újat, szóval szerintem ő lesz az aki mondott neked valamit. Senki más nem került szóba de szerintem ez egy kitűnő javaslat neked. Ő elmondta nekem és ő neked. A legtöbb helyen ez így megy.

2016. ápr. 24. 00:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!