Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Törvényes, hogy erre a két...

Törvényes, hogy erre a két napra nem fizetnek ki?

Figyelt kérdés

2025. május 4-ei hatállyal (tehát jövő hét vasárnap) felmondtak március elején. 60 napos felmondási idő volt, ezt betartották. Márciust, áprilist, bent maradt szabadnapokat kifizették már. A fizetési papírokat is megkaptam. Májusról szó sincs benne ill. arra vonatkozóan nem kaptam semmit. Május 1-je "ünnepnap" ill. 2-át későbbi hétvégén kell ledolgozni. Mármint annak, aki ugye még dolgozik május 17-én, de nekem ugye akkor már nem lesz munkaviszonyom.

Szóval papíron május első 4 napján még a céggel jogviszonyom van, de létezik, hogy ennek ellenére már csődörnemiszervet se kell fizetniük?

(Teljes munkaidős szerződés fix havi bérrel és csak hétköznapi munkavégzés volt, kivéve persze az áthelyezett pihenő/munkanapok.)

Köszi.

ma 17:52
 1/2 anonim ***** válasza:
36%
A felmondási idő az 60 NAPTÁRI nap!
ma 18:28
 2/2 anonim ***** válasza:
Bérpapírt kellene, hogy kapjál májusra is. Itt ugye feltüntenik, hogy 4 nap pihenőnap (hosszú hétvége miatt), amire munkavégzés hiányában nem kell semmit fizetni. Ha esetleg mégis dolgoznál valamelyik utolsó napodon, akkor arra a napra még túlórapótlékot is fizetni kell, mivel hogy a te munkabeosztásod szerint csak hétköznap dolgozol.
ma 19:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!