Állásinterjú előtt tényleg nem ajánlatos a mobilt nyomkodni?
Holnap megyek interjúra. Lehet, hogy várnom kell majd picit, mire behívnak. Egy ismerősöm azt tanácsolta, hogy ha várnom kell, addig se a mobilt nyomkodjam, mert az az ezt esetlegesen látó embereknek unszimpatikus lehet, sosem tudhatom ki vesz részt a kiválasztási folyamatban.
Ha könyvet viszek olvasni az gáz? Vagy ha csak nézelődök? Beszélgetést kezdeményezzek ott valakivel, aki fogad?
Maga az interjúztató mondta, hogy ha csúsznak, akkor egy picit majd várnom kell.

Nem hiszem, hogy 2025-ben bárki érdekelne, hogyha a telefonodat nézed és olvasol rajta. Nyilván ne állj neki ott játszani vagy kihangosítva filmet nézni...
Amúgy engem interjúval tán még sosem várattak meg 1-2 percnél tovább, azt meg ki is lehet bírni.

Előfordulhat, hogy alkalmaznak ilyen trükköket, hogy egyedül hagynak interjú közben vagy figyelnek előtte, nézik mit csinálsz.
Elég beteg dolog.
De órákat nem kell várnod, 5-10 percet ki lehet bírni. Nem vinnék könyvet se, ha amúgy nem szoktam olvasni. Ciki, ha belekérdez, hol tartasz, mert ő már olvasta 😄

Hr-esnek tanulok. Ahol ilyen besúgás megy oda ne is menj. Ha csak ezen bukik meg a dolog, hogy valaki előmerte venni a telóját miközbe rám vár a pofám égne...
Szerintem vedd elő nyugodtan. Ha csak emiatt utasítanának vissza jobb is ha nem vesznek fel, nem vesztesz sokat.

HR-esként írok:
Ha legalább 3-5 percet kell várnod, akkor nem baj, ha telefonozol. Nyilván, ha annyit mondanak, hogy fél perc múlva jön valaki, és ennyit se bírsz ki telefon nélkül, az nem mutat jól. Én azt javaslom, hogy max. olvasgass rajta, és ha írnod is kell valamit, ne akkor kezdd el bepötyögni a Háború és békét, de ami mindenképp kerülendő, az az, hogy olyan játékokkal kezdj el játszani, ahol mindenfelé kell forgatnod meg ráznod a telefonodat, mert az külső szemmel borzasztó hülyén néz ki. Ja, és persze ne is hangoskodj vele, de ez gondolom, egyértelmű. Azt sem javaslom, hogy fülessel kezdj el zenét hallgatni vagy videót nézni. De magával a sima olvasással semmi gond nincs.
Semmiképp ne kezdj el beszélgetni azzal, aki fogad téged. Ő is dolgozik, neki se az a dolga, hogy téged szórakoztasson. Könyvet olvasni nem gáz, de erre is igaz az, hogy max. akkor, ha előreláthatóan várnod kell. Kifejezetten rosszul veszi ki magát, ha azt látják, hogy nem tudsz csak úgy "lenni" fél-egy percig. De igen, akkor érdemes felkészülni arra, hogy rá fognak kérdezni, hogy mit olvastál. Ezt nyilván telefonon olvasás után nem teszik meg. Emiatt tényleg olyat érdemes csak olvasni, ami érdekel és amiről tudsz beszélni.

A beszélgetés nem nem illik, hanem nem is tudsz olyan esetben, hogy "kérem itt várjon amíg szólítják".
Te odaállsz az ajtóba mesélni valamit, vagy bekopogsz kérdezősködni, vagy felállsz és szórakoztatod a recepcióst?
Szerintem túlgondolod, nem lesz akkora helyzet.
Vársz majd egy kicsit, addig állsz vagy ülsz, nézelődsz, ha más is vár, és fut pár kört az időjárásról, beszélgetsz ha szimpatikus. Ennyi.
Ne késs el, és öltözz fel rendesen, még mindig ez a legfontosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!