Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi a legfontosabb szempont...

Mi a legfontosabb szempont számodra, ha munkahelyet választasz?

Figyelt kérdés
Gondolok itt ilyenekre, mint a munkahely távolsága a lakóhelyedtől, munkatársak, közösség, fizetés, munka változatossága, műszakrend, stb. Továbbá kíváncsi lennék rá ti mekkora fizetésért vállalnátok el egy olyan munkát ahol jó a közösség, jók a munkakörülmények, közel van a lakóhelyetekhez, tehát minden klappol.
márc. 25. 08:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
90%

Elsőre biztosan azt mondtam volna, hogy a pénz. De jobban belegondolva a pénz abszolút nincs a lista elején. Nyilván van az a bérezés aminél már igen, de ha egy normál, nem megalázó szintet elér akkor már nem ez lesz SZÁMOMRA az elsődleges.

Sokkal inkább az, hogy hol van a munkahely helyileg, mennyire messz a lakhelyemtől, mennyit kell esetleg ingázni, hogyan tudok bejárni, hány műszak vagy vannak-e egyáltalán műszakok. Milyenek a munkakörülmények és mennyire megterhelő akár fizikailag akár mentálisan a meló, mennyire fárasztó stb.

A pénz és a juttatások önmagukban semmit sem mondanak. Mert nem mindegy, hogy -23 fokos hűtőben kell dolgozni X összegért 2 műszakban, vagy 12 órázva, esetleg X/2 összegért kell egy kényelmes irodában napi 8 órát eltölteni, amelynek jelentős része vlaójában nem is effektív munka. Ahogy a sem mindegy, hogy melyik hol van helyileg. Sok tényező van aminek az össz kombinációja adja meg a meló tényleges milyenségét.

márc. 25. 08:58
 2/11 anonim ***** válasza:
91%

- közel legyen

- ne legyen túlóra

- nappali 1 műszak legyen

- lehetőleg minél kevesebb közvetlen munkatársam legyen

- önállóan tudjam végezni a feladataimat, más közbenjárása nélkül

- teljesítmény alapján ismerjenek el, ne azért mert részt veszek a felesleges céges bulikon

- felettesem kompetens legyen a témában

márc. 25. 09:08
 3/11 A kérdező kommentje:
Azért kérdezem, mert találtam egy gyári munkát ami 12 órában zajlik, heti 5 napot kellene menni, ez heti 62 óra munkavégzés ami elsőre soknak tűnhet. Hozzá kell vennem azt a nem elhanyagolható tényt, hogy annyira közel van a lakhelyemhez, hogy kerékpárral 5 perc alatt beérek és onnan haza. A munka maga annyira laza, hogy már-már unalmas. Órára lebontva kb. 15 perc a tényleges munka, szünetrend nincs, mindenki akkor és annyi időre megy ki szünetre amennyire akar csak az a lényeg, hogy a termelésben ne legyen emiatt fennakadás. Belehet vinni a gép mellé a telefont, az ételt és az italt, bármit. A fizetés túlóra nélkül nettó 400 ezerre jön ki, de ehhez az kell, hogy a hónapban ne legyek táppénzen 1 napnál tovább. Főnök nem cseszeget, nem az a tipikus multis környezet, hogy napközben mérnökök és főnökök egymás hátán... Tehát a stressz az 0, nagyon közel van és nettó 400-at túlóra nélkül megfizeti. Gondolkodok rajta vállaljam-e.
márc. 25. 09:11
 4/11 anonim ***** válasza:
85%
Ne gyilkolja szét a lelkem mikromenedzselő főnök, mert az mindenre rányomja a bélyegét.
márc. 25. 10:08
 5/11 anonim ***** válasza:
85%
6 évvel ezelőtt fizetés helyett az volt fontos nekem, hogy jobb és hasznosabb csapatban legyek. Az akkori munkám kórházban kicsinált. Ott éppen csak kicsivel kerestem többet a kötelezőnél. Ugyanúgy közszférába mentem. Úgy voltam vele, hogy egy jobb helyen parányival kevesebb fizetés nem lesz baj. Valamit valamiért. Mert arra gondoltam, hogy nem lesz juttatás. Aztán úgy adódott, hogy az új emelt szintű szakképzettségem évfordulójától és később kis plusz munkáért még több pénzt kaptam. Abszolút jól jártam mindenhogyan. :-)
márc. 25. 11:44
 6/11 anonim ***** válasza:
81%

5+

Illetve mindenképpen 1 műszakot akartam és reggeli 6 órára nem járnék. Még a kórház előtt délutános voltam, ott 2 műszak között lehetett választani. De azt csak anyum mellett tudtam megtenni és jelenleg nem tudnám elvégezni a főzést.

márc. 25. 11:46
 7/11 anonim ***** válasza:
85%

Mi konkrétan a munka? Mert nem tudom elképzelni, hogy valahol 12 órát kell eltölteni és semmit nem kell csinálni...

Portás vagy mi a franc ez?

Amúgy így kb. 1500-1600Ft-os átlagos nettó órabéred van.

márc. 25. 12:14
 8/11 A kérdező kommentje:
Gépfelügyelet a munka. Egy szóval sem írtam, hogy nem kell semmit csinálni, de minimális a munka. Heti 48 óra a kötelező, afelett túlórapótlék jár ami 70%. Ami rossz benne, hogy 12 óra egymás után van, hogy 5x, de mikor messzebb jártam dolgozni és 3 műszakban dolgoztam, napi 4 órát utaztam, akkor is távol voltam az otthonomtól napi 12 órát volt, hogy szombaton is. Attól is tartok, hogy rohadt unalmas lesz 12 órában ténylegesen a 2-2,5 óra tényleges munkavégzés, de legalább le lehet ülni és nem b@szogatnak.
márc. 25. 12:22
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Bő 5-10 perc laza "utazást" én bevállalnék, ennél jobb nem lesz ilyen közelségben valszeg.
márc. 25. 18:14
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Menj!
márc. 26. 03:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!