Munkanélkülit akkor is fel lehet egyben venni, ha vállalkozóvá válok, vagy csak bejelentett alkalmazottként?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Van ez a dolog, hogy az álláskeresési járadékot (köznyelvben: munkanélküli segélyt) ha elkezdik folyósítani, és közben munkát talál valaki, ahova bejelentik, akkor a 3 hónapból fennmaradó maradék járadék 80%-át (vagy mennyit) kikérheti egyben pluszba. Ez akkor is működik, ha én nem bejelentett munkaviszonyba kezdek, hanem egyéni vállalkozásba?márc. 18. 07:37
1/4 anonim 

válasza:

Határozatlan idejű, legalább napi 4 órás munkaviszony kell. Ev nem jó.
2/4 anonim 

válasza:

Nem. Én kétszer voltam álláskeresésin. Egyszer határozott idejű szerződést kaptam, másodjára vállalkozó lettem. Egyik esetben sem lehetett igényelni a fennmaradót.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
Na erre nem számítottam :D De rossz :( hát akkor muszáj lesz bejelentetnem magam az egyik családtagom alá, amíg megadják, azt annyi. Vicc, hogy csak kiskapukkal lehet megélni ebben az országban.
márc. 20. 08:11
4/4 anonim válasza:
#3 Ez nem vicc, egyszerűen csak nem arra van kitalálva a bentmaradt összeg egy összegű igénylése, hogy az is ki tudja venni, akinek amúgy van pénze. Arra van kitalálva, hogy akit felvesznek alkalmazottként, de nyilván csak következő hónapban kapja meg az első fizuját, az ne haljon éhen az első fizetéséig. Te vállalkozóként nem feltétlenül csak a következő hónapban kapsz "fizetést", hanem lehet a vállalkozásod indulása után már 1-2 nappal. Ezért van így kitalálva, teljesen logikus.
Itt Te keresel kiskaput
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!