Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha biztos,jól fizető állást...

Ha biztos,jól fizető állást akarok, akkor megéri az egészségügyben elhelyezkednem?

Figyelt kérdés
Jelenleg még tanuló vagyok,viszont az a szakma amit tanulok annak a megfizetésével kitörölhetem a seggem,mert a megélhetésemhez nagyon kevés,azon gondolkozom,hogy a szociális,vagy egészségügyi ágazatban fojtatnám tovább a tanulmányaimat.Megéri?

tegnapelőtt 11:50
 1/10 anonim ***** válasza:
89%
Persze, magánfogorvos, vagy magán plasztikai sebészként.
tegnapelőtt 11:54
 2/10 anonim válasza:
43%

Egészségügyi területen mostmár egyre inkább megéri. Hamarabb megéri, mint mondjuk közigazgatásban, vagy pedagógiai pályán elhelyezkedni...

Azért mostmár az állami egészségügyben is elég jelentősen megnövelték a béreket, én tanulnék ezen a pályán, de már túl koros vagyok ahhoz, hogy újabb szakmának fogják hozzá.

tegnapelőtt 12:21
 3/10 anonim válasza:
83%
Igen megéri. Még külföldön is dolgozhatsz vele szociális és eü ágazatban egyaránt akár a szomszédban Bécsben, nem kell messzire menni és sz*ákeresed magad.
tegnapelőtt 12:23
 4/10 anonim válasza:
80%

Igen magánba.

Ahol kisebb 10 perces beavatkozások is 20-nál kezdődnek.

tegnapelőtt 14:24
 5/10 anonim ***** válasza:
Többnyire, de ez röghöz kötöttséggel is jár.
tegnapelőtt 19:47
 6/10 anonim válasza:

Az egyik legbiztosabb, legstabilabb "szakma" (amúgy hivatás) az egészségügy a világon. MINDIG szükség lesz rád orvosként, ápolóként! Itthon bruttó 700 000-ről indulsz kezdő rezidensként az állami szférában. Az ápolót sajnos nem tudom, de ott is számít, hogy diplomás ápoló vagy-e vagy OKJ -s. Külföldön meg eü-s végzettséggel a kezedben (mindegy diploma vagy OKJ) gazdaggá teheted magad!

Szóval hajrá, én biztatnálak! Arról nem beszélve, egyre több a beteg...

tegnap 12:13
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Csak az orvosoknak növelték olyan összegre ami miatt érdemes idejönni, semmi másnak nem éri meg az eübe menni, se diplomás ápoló, se gyógytornász, semmi. Gyógytornászként magánban is dolgozhatsz majd, az úgy mondjuk jó. Még a bérnővérkedésssel és a másodállásokkal is szórakoznak, ha akarsz se feltétlenül tudsz pénzt keresni.

Ami miatt pozitív, hogy lesz egy nyugdíjas állásod, ahonnan még akkor se nagyon tesznek ki, ha nagyon eltolsz valamit, mert nincs utánpótlás.

tegnap 13:15
 8/10 Senior Séf ***** válasza:
64%
A jól fizető állás, meg az egészségügy nem kompatibilis fogalmak.
tegnap 14:39
 9/10 anonim ***** válasza:

külföldön se fizetik meg

az orvost fizetik meg a gyógyszerészt

mindenki mást agyondolgoztatnak kevés pénzért

bár a kérdésből azért nekem inkább úgy tűnik, hogy itt nem az orvosi pálya a perpektíva a maga 6 évével meg a szakosodással 10+ éves projekt és egyáltalán nem olcsó

de azért szakápolói karrierben, vagy a diagnosztikában is lehet pénzt keresni, főleg külföldön

tegnap 21:30
 10/10 anonim ***** válasza:

Nem éri meg.

Fizikailag és pszichésen is leterhelő munka pl az ápolói.

Egyre több súlyos beteg van akit emlegetni kell.Fizikailag tönkre tesz hosszabb távon.

A több műszakos munka 12 órában.

Éjjel nappal,ha úgy esik a műszak akkor hétvégén és ünnepnap is dolgozni kell.

Ráadásul a beosztás is random.

A főnövérek többsége kénye kedve szerint oszt be.Kevés a dolgozó,nagy a túlterhelés ezért a dolgozók frusztráltak és ezt egymáson vezetik le emiatt a munkahelyi légkör feszült.Ez pszichésen nem tesz jót.

Emelték a fizetéseket de ennek ellenére sem éri meg nővérként dolgozni,legalábbis Magyarországon nem.

ma 00:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!