Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Vidéken mennyit keres egy...

Vidéken mennyit keres egy jogi asszisztens nettóba?

Figyelt kérdés
Jövő héten megyek állásinterjúra, bérezés megegyezés szerint. Nem szeretnék sem nagyon alá, se nagyon fölő lőni, (nyilván ők úgy is tudják, hogy mennyit szeretnének fizetni) de azért mégis jó lenne nem „hülyeséget mondani”. A munkaidő egyébként napi 8 óra, plusz juttatásról nem tudok. Évekkel ezelőtt dolgoztam ügyvédi irodában, egyanebben a pozicióban, szintén vidéken, nettó 2000-es órabérrel, de akkor diák voltam, így ez nem releváns most szerintem.

ma 11:54
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Konkrét választ nem tudok mondani, de úgy látom nagyon semmi tapasztalatod nincs bértárgyalással, szóval gondoltam segítek.

1. lépés, nézz utána, hogy kb mennyit keresnek mások hasonló pozícióban (pl Glassdoor felületén, te szakmádban nem tudom mi a jellemzőbb, de akár chatgpt-t is megkérdezheted kiindulásnak, ha nincs más)

2. lépés, összegzed a saját képességeidet és viszonyítod egy átlag jelölthöz. Pl te éveket kihagytál, ami negatív, de van gyakornoki tapasztalatod, ami pozitív, vagy esetleg egy pont nagyon releváns témával már foglalkoztál stb. Ez alapján körvonalazódjon egy széles sáv benned. Az alsó fele is olyan legyen, amit még szívesen elfogadsz. Pl br.700k-900k

3. Gondolkodj el azon, hogy milyen egyéb juttatások pozitívak számodra, amelyekért cserébe kevesebb pénzzel is megelégedsz (pl rugalmas munkaidő, homeoffice, több szabadság stb)

És most a bértárgyalásra.

1. lépésként megkérdezed, hogy mi az ő sávjuk, amit már approve-oltak (biztos gondolnak valamit, hogy mennyit hajlandóak fizetni). (valószínűleg nem fogsz rendes választ kapni)

2. érdeklődsz a juttatásokról, és ha még az elején vagytok az interjúnak, akkor a pozícióról is bővebben.

3. megadod a sávod (nem egy számot!!) és elmondod, hogy ezen belül rugalmas vagy, és hogy x, y, z juttatásoktól függ, hogy ezen belül mire számítasz.

ma 12:09
 2/2 anonim ***** válasza:
Fel sem venném jogi asszisztensnek azt, aki nem tud helyesen magyarul vagy igénytelen. Az egy dolog, hogy most már mindenki elhagyja az n betűket beszédben, ez is elég zavaró és borzasztó, de hogy már írásban is ez az igénytelenség a divat, az elkeserítő.
ma 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!