Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Minimálbéres fizetésből mégis...

Minimálbéres fizetésből mégis hogyan lehet megélni a 2025-ös évben?

Figyelt kérdés
Nekem nagyon szűkös! És adósságaim is vannak! És a közüzemi tartozásokról nem is beszelve!

febr. 1. 13:37
 1/7 anonim ***** válasza:
79%
Úgy, ha a költségeid nem haladják meg a minimálbér összegét.
febr. 1. 14:04
 2/7 anonim ***** válasza:
74%
Ahogy 1-es irja, ehhez minek kell kerdest kiirni?
febr. 1. 14:15
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Minimális módon él az ember. Ahogy utánanéztem, ez bruttó 290 ezer forint.191 ezer forint. (nekem nem jár semmiféle kedvezmény, szóval az én nettóm kb 290*0,66.)

Ha SAJÁT lakásban él az ember(vagy saját házban), akkor szerintem ki lehet belőle jönni.

Ha nem saját lakásban él, hanem albérletben, akkor:

-szobát bérel

-vagy ÁGYAT bérel az ember

-nem jár sehova se, vagy csak minimális szinten

-nincs kocsi, így nem kell tankolni, meg autópálya díjat fizetni

-akciókat lesi

-esetleg csak akkor vásárol be valamiből, ha az akciós

-termesztéssel foglalkozik szabadidejében (ez csak akkor opció, ha van kertje az embernek és termeszthet, akkor termeszt magának mindenféle zöldséget)

-számla terén meg az van, hogy spórol a vízzel, villannyal,gázzal. Netcsomagja nem a legnagyobb.

febr. 1. 18:30
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Szinte sehogy.
febr. 1. 20:17
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Igényektől függ... Nekem átlag napi 3000 Ft az étel, ital. Tavaly vettem egy cipőt, és egy farmert, de amúgy vannak 10-15 éves pólóim, pulcsijaim, amit még hordok (utóbbiakat nem is vettem vagy 5 éve). A számlák (víz, villany, gáz, internet, telefon) elenyészők, összesen max. havi 30 ezer. A kocsira elmegy havi 40-50 ezer.

Ezen a ponton 170 ezernél tartok, max. rámegy még 30 ezer, de itt ki is merülnek a dolgok, pedig millió felett keresek.

34/F

febr. 1. 21:02
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Saját ingatlanban vagy többen bérelve ki lehet jönni. A legjobb ha saját, kicsi, alacsony rezsijű lakásod van. 30-40nm, a havi számlák nem lesznek több, mint 15-20 ezer. A közös költség kérdéses, de ha 10-15 ezerrel számolunk akkor a teljes fix költség megáll kb 30-40 között.

Marad 150, ez napi 5000Ft költést tesz lehetővé. Nyilván kajákból olcsót, akciósat kell venni és otthon főzni mindenképpel, lehetőleg egyszerre több napra és olcsó kajákat (kevés hús).

Tisztító, tisztálkodó szereket be kell szerezni akciósan, akár hónapokra, évekre előre.

Ruhát pedig érdemes turkálóból nézni, tized annyiért mint újonnan.

Nyilván autó és egyéb közlekedési eszköz kizárva, nagyobb városban élve ha van jó tömegközlekedés akkor azt igénybe venni és/vagy gyalogolni/bringázni mindenhova.

febr. 2. 17:57
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Párommal 46-E a lakbérünk, ő részmunkaidővel minimálbér alatt kap, és alapból nagyon keveset költ. Miattam vállalta hosszú munkanélküli időszak után, hogy csak ilyen munkára ment. Elvagyunk így. (Nem tartom el és nincs közös kassza.)
febr. 3. 10:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!