Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Állami szférában és üzemeltető...

Állami szférában és üzemeltetőként tényleg nem lehet bruttó 600-800 ezernél jobban keresni, amikor már több éves tapasztalattal senior vagy? Egyáltalán mennyi a medior fizu (ha van ilyen) ? Van olyan, aki tényleg ennyiért dolgozi

Figyelt kérdés
Juniorként sem tud bruttó 400-450 fölé menni úgy tudom, és senior is csak legalább 5 év után tudsz lenni..azaz addig max. bruttó 500-at keresel..létezik, hogy valaki ennyiért dolgozik ennyi éven át, mint üzemeltető? Tényleg érdekel. Előre is köszönöm!

jan. 28. 11:16
 1/8 anonim ***** válasza:
69%
Még az a bruttó 800 is sok. Bruttó 500-600 a max, amit el lehet érni. Ha esetleg üzemeltetési csoportvezető vagy, akkor jöhet szóba a bruttó 700-800.
jan. 28. 11:28
 2/8 A kérdező kommentje:
De ez mind amiatt, mert állami? "Normál" cégnél ennél sokkal jobban tud fizetni ez a szakterület? Elnézést a kérdésért, nem látok rá.
jan. 28. 11:31
 3/8 anonim ***** válasza:
72%

Igen, főképp azért, mert állami.

Normál cégeknél nagyon sok minden függ attól, hogy mit értünk pontosan üzemeltetés alatt. Teljesen más dolog mondjuk egy 50 fős kkv rendszerét üzemeltetni, mint mondjuk egy multiét, ahol jellemzően sokkal komolyabb eszközök vannak.

De úgy összeségében az üzemeltetés nem az az agyonfizetett terület, tehát bruttó 600-800 ezer fölé nem gyakran mennek a bérek. Szerintem a bruttó 800 ezer már átlag felettinek számít.

jan. 28. 12:07
 4/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!
jan. 28. 12:11
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Állami szektorban dolgoztam, bár nem üzemeltetőként, de diplomával a bruttó 600 körüli összeg megállított és ekkor már 9 évet dolgoztam ott. Ha ki tudsz fogni egy csoport vezetői vagy vezetői pozíciót, akkor lehet jobb ennél lényegesen. De nagyon nehéz előrelépni és fejlődni is (sajnos). Váltottam én is verseny szférába, de nem is tudtak a régi munkahelyemen még ellen ajánlatot sem adni a fizuban.
jan. 28. 16:41
 6/8 A kérdező kommentje:
5: Neked is nagyon szépen köszönöm. És gratulálok a váltáshoz! Nekem is max. "ugródeszkának" lenne jó ez, még nem döntöttem.
jan. 28. 19:57
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Az üzemeltetés valóban nem annyira jól fizetető része az IT szektornak. Visszont ha betudsz tölteni egy alkalmazás üzemeltetői pozit ahol használnak dockert(jobb esetben még kubernetest is),gitlabot,monitoringot,jbosst és modnjuk oracle vagy postgre adatbázisokat akkor utána már lehet reális esélyed váltani devops területre ami azért már jobban fizet:)
jan. 28. 20:43
 8/8 A kérdező kommentje:
7: igen, ilyen céget próbálok keresni, ahol komolyabban lehet fejlődni..itt ennél az államis helyen nincs semmi azokból, amiket felsoroltál, csak sima okj-s szint, annak is csak egy része..szóval még a munka sem inspiráló.
jan. 28. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!