Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan lehetne elérni,hogy...

Hogyan lehetne elérni,hogy ágazatváltáskor ne csökkenjen le a bér?

Figyelt kérdés

Én autóiparban dolgozom, már 9 éve, egy jó nevű beszállítónál.

Ezalatt az idő alatt, raktam még diplomát is a meglévő mellé meg egyéb tanúsítványaim is vannak.Van mérnöki, gazdasági diplomám.

Most érzem azt,hogy eljött az a pont, hogy váltani kell már ágazatba,szektorba.

A problémám elsősorban a bér.Autóiparban, amikor ment jó lehetőség volt felfejlődni, így értem el én is a br 1,2 milliós fizetést.

Én szeretném ezt a bért "átvinni" a következő munkahelyemre is, azaz kevesebbet nem szeretnék keresni, hiszen már elértem ezt a szintet.

Ahogy a mondás is tartja "előre megyünk, nem hátra".

Ha más szektorba megyek, ott kezdőnek fogok számítani és ezt a bér nem hiszem,hogy megadnák.

ma 12:44
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Jelentkezz olyan pozícióra, ahol fel tudod használni az eddig megszerzett tudást, így nem számítasz majd kezdőnek.
ma 12:48
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy az első mondja. Ez az elvárás akkor reális, ha más szektorban tudod a tudásod kamatoztatni. Ellenekző esetben ahogy mondod, kezdő leszel és nem fogják megadni a magas bért, mert nincs mire.
ma 13:55
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Profession.hu-n tudod úgy szűrni az állásokat, hogy csak azokat az állásokat mutassa ahol van fizetési és juttatási csomag. Ezek alapján azért nem annyira sok álláslehetőség ilyesmi bérsávval. Szóval ez a fizetes kimondottan jónak számít. Max. IT-ba látok hasonlót a keresés alapján. Gazdasági területen pedig egyáltalán nem jellemző hasonló, max. a vezetők körében vagy ha nagyon speciális tudás vagy tapasztalat birtokában van valaki. De gondolom a műszaki területen belül váltanál úgyis.
ma 14:51
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

3

Azt azért tegyük hozzá, hogy előbb pl. megnéztem professionön a project manager állásokat (470 db), amikor leszűrtem olyanra, ami mutat fizetés 26 maradt aminek a fele nem is PM állás volt... Szóval ez nem túl reprezentatív. Főleg irodai munkák inkább vannak linkedinen, az IT munkák meg IT job site-okon.

ma 16:33

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!