Miért dolgozik sok pedagógus végzettségű ember más területen?
#6-os
Volt tanárként bevallom ezt a javítás dolgot én sem éreztem akkora nehézségnek, mint a többiek.
Két nap alatt szoktam kijavítani 18 db emelt szintű történelem érettségit, ami azért jóval hosszabb, mint egy sima iskolai dolgozat, nem én állítottam össze, 4 esszé van és szigorúan javítókulcs szerint kell javítani, mert felüljavítják. Vagy ha hibásan javítok, akkor nincs letudva egy "bocsi"-val, hanem kérnek felüljavítást és többet nem kérnek fel, ha túl gyakran rosszul javítok. Jó, ez a két nap ilyenkor csak erre megy. De tanárként sem értettem, mikor 1-1 osztály dolgozatán 3-4 hétig ültek a kollégák, közben ment a sírás, hogy még azt is meg kell csinálni...
Én jelenleg többet dolgozom, mint tanárként kellett. Kevesebb a szabadságom is.
Ettől függetlenül nem mennék vissza tanítani, mert én elég rossz tanári karba kerültem, és annyi megalázást szinte sehol nem kaptam, mint ott, fiatal tanárként a már tapasztaltabb kollégáktól. Pusztán azért, mert azt mondtam a munkaközösség vezetőnek, hogy szerintem nem úgy kéne felmérni a gyerekek történelem tudását, hogy 5 oldalas dolgozatban csak évszámok és fogalmak vannak, mint egy telefonkönyv (ráadásul még a kommunista oktatás szerinti fogalmak) és közöltem, hogy én ezt a dolgozatmintát nem fogom használni.
9es ,meseld most mar el igy ismeretlenul,milyen autod van.
Ferjem most ment vissza tanitani, es teslat vagy e- bmw t veszunk :D csak hogy keszuljunk a reakciora :D ott is belso parkolo vam az iskola udvaran.
A ferjem kozel 2 evtized allamigazgatas IT reszleget hagyott ott fokent a stressz,nyomas es idiota fonokok miatt. Tanarkent a bere most ugyanannyi mint osztalyvezetokent es 40 helyett heti 22 ora munka. Engedik a vallalkozast,minden info tanar vallalkozo amugy. Imadja. Beralkuval szakkepzobe szakoktatonak ment. Stressz 0. A kolykok jo fejek,15-19eves korcsop. Informatika vilagaban el ek, tanulnak,keszulnek. Doga alt.teszt, 20 perc javitani,vagy gyakorlati resz,amit ott helyben osztalyoz. Banom,hogy nem elobb valtott. Nekunk ez igy eleg laza, meg 1 beremeles es kb brutto 1 m lesz a fizetes. Es meg kulon tanari is van, nem kell vegyulni a kozismereti tantargyakat oktato tantestulettel. IT reszlegnek kulon tanari van. Jo a vezetoseg,kiall a dolgozokert,cafteria is volt rendesen. A ferjemnek egy szava sincs. Kisebbekkel elhiszem,hogy sok a macera,általánosban.
Vagy 5000 ember azért nem tanárként dolgozik, mert nem akarták aláírni azt a papírt.. nem is emlékszem mi volt.. valami beszélő neve van..valami törvény..
Szóval nem írták alá és ezért megszívatta őket a kormány, hogy nem dolgozhatnak állami suliban tanárként, csak asszisztensként vagy alapítványi helyeken, nyilván első munkakörben sokkal kevesebb a bér, mert egy három hós tanfolyammal betölthető, de akár nélküle is. Undorító egy húzás volt a kormány részéről, a pedagógusos csoportokban fel-felbukkan sok ilyesmi munkakereső poszt, felvennék őket, csak parancsba van adva, hogy nem vehetik fel, hiába írná alá utólag azt a papírt.. Az ember gyomra forog..
A többiek kiégtek vagy önmegvalósítanak, vagy csak pénzt szereznek(matek-infó szakiránnyal nem nehéz), tanítani nehéz, és már bölcsi, az ovi és a suli is tanító ÉS NEVELŐ intézmény, az ilyen tanár jó, is, hogy lelépett.. a szülők meg régen is nehezek voltak és ja, ez a része szívás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!