Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Érdemes lenne a tapasztalat...

Érdemes lenne a tapasztalat miatt egy jobban fizető fizikai munkát irodaira cserélni?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Már egy évtizede fizikai munkát végzek egy helyen, ahol ahhoz képest korrektül fizetnek, hogy (bár kellett hozzá egy rövid tanfolyam) lényegében betanított munkának is nevezhetjük. Nettó 390 környéke az alap, erre jön majd idén egy minimális emelés, szóval számoljunk kerek 400-zal, ezen kívül pedig évi ~450.000 jön még szép kártyára.

Én mindenképp szeretnék majd irodai, "szellemi" munkára váltani, mert egyrészt meg lenne az egészségügyi böjtje, ha ezt a fizikai munkát nyugdíjig szeretném űzni, másrészt így 31 évesen talán még nem késő, hogy az olyan képességeimet, mint az angol és német nyelvtudást, valamint a (jelenleg még csak) felhasználói szintű számítógépes ismeretemet kamatoztassam. Az érettségi pontjaim is jók lettek, ezért szeptembertől mindenképp szeretnék majd levelezőn egyetemre vagy főiskolára járni, bár még nincs meg fixen, hogy milyen szakra.

A jelenlegi problémám az, hogy mivel az önéletrajzomban nem igazán van releváns munkatapasztalat, se diploma vagy egyéb szakiskola, ezért a nyelvismeretet és a felhasználói szintű MS Office tudást leszámítva nincs sok piaci értékem. Nettó 330-350 körülire szoktam belőni a nettó bérigényemet, de még így sem kapok túl sok interjú-megkeresést, pedig már a mások által pokolnak nevezett customer service-es munkákra is jelentkezgettem. Az én gondolatmnetem az, hogy ezen az irodai, multis pályán ígyis-úgyis muszáj lesz végigjárnom a ranglétrát, és talán jobban járok, ha lenyelem a keserű pirulát, és 1-2 évik kevesebbet keresek, mint a mostani munkahelyemen, de később ez már releváns munkatapasztalatnak fog számítani, és előrébb léphetek, mint junior.

A másik, amin gondolkodom, hogy iskolakezdésig húzzam ki a mostani munkahelyemen, aztán ha már ki tudom egészíteni az önéletrajzom azzal, hogy az XY egyetemen tanulok, akkor talán jobb helyekre is jelentkezhetem. Szerintetek?

ma 13:17
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Milyen egyetemi szakra mész? Most mit csinálsz?
ma 14:17
 2/4 A kérdező kommentje:

A jelenlegi munkám színtiszta fizikai meló, szóval a szokásos bullshit skilleken kívül (önálló és csapatban való munkavégzés, megbízhatóság, precizitás, stb.) sajnos semennyire sem releváns pl. egy adatrögzítői pozícióhoz.

Az eredeti szakom anglisztika volt, így lehet azt próbálnám meg újra, de még nézegetem az opciókat. Elsősorban csak valamilyen diplomát szeretnék, mert ahogy láttam anélkül nem is nagyon állnak szóba az emberrel. Pénzügyi szakokat is nézegettem, de nem voltam túl izmos matekból, szóval annak nem lenne értelme, hogy aztán fél év alatt kibujak.

ma 15:09
 3/4 anonim ***** válasza:
47%
Egy irodában sose fogsz annyit keresni,mint fizikai melóval.
ma 16:21
 4/4 A kérdező kommentje:

#3-as, ezt magabiztosan megcáfolhatom, mert egészen közeli ismerőseim is dolgoznak ilyen területen, és bőven többet keresnek. Mindezt gyakran otthonról, rugalmas kezdéssel, míg én megyek pl. éjszakázni.

Elmondom neked, hogy ez nem is csak a multikra igaz, hanem még közalkalmazottakra is, pedig ott bértábla van.

ma 17:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!