Hol keressek még külföldi munkát?
Mielőtt leugat majd itt mindenki, meg elhintik a szokásos gyakoris negatív dumákat:
fb csoportok, egyéb fórumok.
Német munkát milyen oldalon kerestél? És milyen terület?
Egyébként most nagyon xar a helyzet, mi úgy sem találnuk normálisat, hogy itt lakunk.
"északot jelenlegi helyzetben"
Miért is? Szereintem még a legbiztonságossabb. Itt élek. Hannover környéke viszonylag nyugodt.
Pont délen láttam már 10 éve is, hogy átlagos játszótér tele van kendős anyukákkal, nyugaton, Mannheim meg Duisburg környékén tele van törökkel, keletre (Sachsen-Anhalt, Thüringen stb) meg nagyon kedves emberek élnek, csak hát kevesebb a munka (kivéve az ilyen ipari parkokat mint a lipcsei).
Pont innen északra, Schleswig-Holsteinban pl. nem látok semmi rosszat, csak hát arrafelé is annyi a munka, mint keleten.
Amúgy érdemes a helyi oldalakat nézni, linkedinen regisztrálni, komolyan részletes profilt felépíteni.
Stepstone, arbeitsagantur kersője is nekem kellemes csalódás, mert a hivatalos dolgok itt is gyakran trék, de ez nem.
Kereshetsz városra.
Apropó, a területre nem az "északot" értettem, nagyon nem mindegy, hogy Betegápoló (abból állítólag nagy a hiány), bolti eladó, mérnök, osrvos?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!