Debreceniek, őszintén: mennyi a fizetésetek és mit dolgoztok, milyen területen?
Annyiry túl van hájpolva ez a Debrecen, hogy micsoda város, mennyi munkalehetőseg. A ti fizutok mennyi? Céget is irhattok, ha akartok, nem muszaj.
Tegnap voltam egy szerszámos cégnél, mindenest kerestek (raktáros, értékesítő, meg emailezzen is a vevőkkel) havi bruttó 350 ezres alapbérért+jutalék, gondolom az menni lehet. Nettó 250 a vége?
Mondjuk jobb mint a Coop, ahol tudom, hogy tényleges 180 ezres minimálbért keresnek a dolgozók.
áh borzasztó proli a város, el is költöztem onnan. Balkán. Én pár évig dolgoztam ott alkalmazottként marketing területen, egy kisméretű IT cégnél. Nekem a csúcsfizetésem 2018-ban nettó 200 ezer ft volt, az is khm, hát ahogy lenni szokott a bejelentéssel, nem fejtem ki és ez volt a módi szinte mindenhol.
A helyiek közül sokan azt mondták akkor, hogy ez egy álomfizetés, és más odaadná érte a fél karját. Egy karbantartó ismerősöm 70.000 Ft-ot keresett akkoriban, a másik vendéglátásban 80.000 Ft-ot.
Vannak akik nagyon jól élnek ott, de azok 100%, hogy külföldre dolgozó vállalkozók, vagy a helyi egészségügyi szférában cégtulajdonosok.
Multikról nincs pontos infóm, de arról hallottam már, hogy ugyanaz a cég lényegesen kevesebbet fizet a debreceni telephelyén.
A volt kollégáim nagy része azóta már Pesten dolgozik, idővel mindenki belátta, hogy nincs alternatíva és konkrétan menekültek onnan, meg hát már kb ők voltak az utolsók akik még futottak egy kört, nekik is már az egész haveri körük Pesten volt, csak ők már közvetlen a suli után ott kezdtek el dolgozni.
Imádom Debrecent.
Szinkrontolmács vagyok.
Amennyit nem szégyellek.
3, szerintem itt a kérdező az alkalmazotti szférára kíváncsi. Azóta már én is én is vállalkozom, #2 vagyok. Szerintem nem lehet összehasonlítani.
Kiegészítésként még annyit írnék az előző válaszomhoz, hogy az még csak egy dolog, hogy milyenek a fizetések. Rendkívül sok az extra toxikus munkahely, nekem kb minden ismerősöm ki volt égve a főnöke miatt, és olyan sztorikat hallottam... Pl az egyik állásinterjún már a portás megmondta nekem, hogy nagy a fluktuáció és ez nem véletlen.
Az első munkahelyemen 1 év alatt össz 14 kollégám váltotta egymást az egyik pozícióban.
Aztán a másik munkahelyemen...te jó ég. Amiket átéltem meg hallottam kb ezer ponton megsértették a munka törvénykönyvét. És ez irodai meló szint, de pl vendéglátásban százszor méltatlanabb a helyzet.
Igaz, azt nem tudom, hogy 2018 óta mi változott.
Utolsó alkalmazotti fizetésem debreceni cégnél bruttó 460 volt, 2021-ben application supportosként.
Azóta is a városban élek, de már külföldre dolgozom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!