Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Cukrászként nem lehet műkörmöm?

Cukrászként nem lehet műkörmöm?

Figyelt kérdés

nemrég végeztem és megvan a szakmám .2 hónapja dolgozok cukrász ként egy nagyon jó helyen. mindig is ilyen körmeim voltak, nem hosszúak hanem ilyen vissza fogottabbak mint ezek:

[link]

most kicsit rövidebb ilyen:

[link]

épített köröm.

a munka helyemen senkit nem zavar, hordok kesztyűt, de az anyám megijesztett hogy elvileg tilos lenne így dolgoznom és hogy a nébih ezért büntethet mert törvénybe ütközik.

ti tudtok erről valamit?

ma 02:27
 1/4 anonim ***** válasza:

rövidre vägott köröm volt az elöiräs 20 eve, hogy a köröm alä ne tudjon piszok menni...

a kifestest azert nem toleräljäk, mert mi van ha egy festekdarabka az elelmiszerbe kerül? mondjuk 20+ eve lenyegesen kevesebbet dolgoztunk kesztyüben mint most...

mi van a HACCP rendszeretekben? az ottani elöiräsok az iränyadoak.

ma 07:21
 2/4 anonim ***** válasza:
mondjuk az epitett körmöt en sem tolerälom a konyhämon...
ma 07:23
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha nagyon szigorúan nézem akkor a műköröm leeshet és beleeshet a készülő termékbe, ami nem épp gusztusos és élelmiszerbiztonságilag is aggályos.

Plusz az ilyen méretű köröm jobban be tud koszolódni alulról. Az megintcsak egy veszélyforrás az élelmiszerre nézve.

Ha nem vagyok olyan vaskalapos akkor végülis ha hordasz kesztyűt ezek a problémák ki vannak küszöbölve.

Gondolom a haccp-t ismertették veled munkába állás előtt vagy még az iskolában tanultál róla. Ha abban nem tiltják és a munkahelyed se tiltja külön a műkörmöt akkor nincs gond.

ma 07:26
 4/4 anonim ***** válasza:
Én nem szeretnék egy cukrászdában sem olyan sütit enni aminek a tésztájából műköröm jön elő.
ma 09:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!