Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi éri meg a mai helyzetben...

Mi éri meg a mai helyzetben jobban? Magyarországon egy kisebb vállalkozás vagy külföldi munkavállalás? Kőműves és szobafestő szakmával

Figyelt kérdés

Érdemesebb egy óvatosan,magabiztosan kiépített felelősségteljes tudatos egyéni vállalkozást csinálni ma Magyarországon egy olyan fiatal számára aki tapasztalt és rendelkezik megfelelő anyagi megtakarítással vagy inkább külföldön érdemesebb munkát vállalni?

Nem egyből teljes házépítésekre gondolok hanem könnyen végezhető munkákra amihez nem kellenek nagyon komoly gépek. A megfelelő szakmai tapasztalat megléte mellett értem ezt és nyilván úgy hogy ha nincs saját munka akkor is tud az illető hol dolgozni mert vannak partnercégei ahol mindig van munkalehetőség. Az egyre jobban elszegényedő Magyarországon mégis mennyire érné meg egy kisebb vállalkozás? Bele értve itt hogy egyre kevesebb pénze van az embereknek és fent áll az esélye hogy emellett csökkenni fog egyre jobban a megrendelőknek száma, vagy éppen számos más veszélyekre gondolva

dec. 16. 06:35
 1/7 anonim ***** válasza:
58%
Egy vállalkozáshoz nem árt a kapcsolati tőke. Külföldön nem szükséges, de ott készülj fel arra, hogy a jó fizetésért meg is kell dolgozni, mert a sz*rt is kitapossák az emberből. Az alap munkanap 10 óra, és ha szerencséd van, legalább vasárnap nem kell dolgozni menni. Ja, meg nem drogosokkal/alkoholistákkal kerülsz egy szállásra.
dec. 16. 08:16
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Hasonló cipőben csak vendéglátás,én a kinti munkát választottam.Havi 3000 eurót nettóba kapok amit itthon nem biztos hogy ki tudnék venni egy vállalkozásból mert annyi a fizetni való mellette.
dec. 16. 15:24
 3/7 A kérdező kommentje:
Igen ez a baj és ezért is kell óvatosnak lenni a vállalkozással. Óvatosan csak kisebb munkákban fogni, előre át gondolni mindent alaposan. Jelenleg is Magyarországon dolgozom vállalkozó mellett és nagy vállalat és minél jobban a pénzre kapar annál rosszabb az egész helyzet. Csak az egyéni vállalkozás éri meg szerintem amiről tudja az ember hogy magának dolgozik és csak olyan munkát vállalni amit ő saját maga megtud csinálni. Például glettelés, festés tapétázás. És semmi olyan ami bonyolult nagy gépek kellenek hozzá alvállalkozók stb, az anyagot meg a fuvart a tulaj el intézi a munkát pedig a szakember. És úgy kell megkérni az árát hogy jól ki jöjjön belőle aki csinálja a munkát és a tulajnak se álljon égnek a haja. Előre tisztázni kell mindent. Nyilván nyugatra csak úgy érdemes menni ha valaki anyanyelvi szinten beszéli az adott nyelvet és ottani cégtől bír munkát vállalni,emellett saját magának el tud intézni bármit.
dec. 16. 17:21
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem első körben kezdő anyagi tőkkét kell szerezni, annyi pénzt, ha bármi történik akár évekig elvagy anélkül, hogy bármit is kelljen dolgoznod.

Szóval erre a legegyszerűbb ha külföldön pár évet lehúzol (ha nincs jó családi háttér) és hazajössz vállalkozni.

Mert ha befuccsol a vállalkozásod, legalább nem csupasz seggel ülsz a két szék közé.

"Csak az egyéni vállalkozás éri meg szerintem amiről tudja az ember hogy magának dolgozik és csak olyan munkát vállalni amit ő saját maga megtud csinálni. Például glettelés, festés tapétázás."

Erre én is gondoltam már, de ezt csak "maszekban" éri meg munka mellett csinálni, maximum ha nagyon bejön akkor lehet ráépíteni egy teljes egzisztenciát. Kizárólagos anyagi forrásként biztosan nem csinálnék ilyet.

dec. 17. 06:26
 5/7 anonim ***** válasza:
0%

Azért vannak bőven tévképzetek a nyugtattál kapcsolatban... Anyanyelvi szint mint feltétel? Tömegszállás és alkoholistákkal való munka? Vendéglátásban, húsiparban, DHL/Hermes/Gls munkánál előfordulhat, de szakmunkásként nem igazán. Szart is kidolgoztatják belőled, napi 10 óra minimum + szombat is? 🤣 Persze akad ilyen munkahely is, de pl vannak laza munkahelyek is 36-38 órás munkahéttel és négynapozással. Ha olyan szakmád van, akkor a feneked is kinyalják, pl heggesztőként nem ritka a saját albérlet+3000 fölötti nettó (ez reggeles műszakban), kiküldetéssel pl 5000-6000 is lehet, a gyárban egy magyar kollégám mesélte, hogy ha külföldön volt akkor ennyit keresett és a hőség miatt nem dolgoztak többet heti 5x7 óránál. Tajlandon volt, meg hasonló helyeken, most nálunk csinál kisebb javításokat a gyárban, mellesleg csak makogja a németet, odakísérik a munkához azt csináld... Másik hegesztő ismerősőm, nem igazán tud németül, tmk-s ingyen albi, plusz hazajárási támogatás stb...

Más szakmunkában is jól lehet keresni, tetőfedő, útépítők, festő stb...

Azért azt is érdemes mérlegelni, hogy vállalkozását nincs fizetet betegszabi, szabadság, járulékok, plusz ha otthon maradsz az egészségügy is fizetős lesz, nyugdíjas lesz-e egyáltalán. Ha nehéz fizikai munkát végzel, akkor Ausztriában öt évvel hamarabb mehetsz nyugdíjba megvonások nélkül, plusz két évente jogosult vagy kúrára (kb. két hét wellness, ami betegszabinak minősül). Pl hegesztő, ács, útépítő az azt hiszem nehéz fizikai a számít, bár sokszor itt is meghatározó a munka jellege. Amúgy egy B1-B2 némettel már bőven jó vagy. Gondold át..

dec. 17. 12:37
 6/7 anonim ***** válasza:
#5 Én csak a saját tapasztalataimat írtam le, ráadásul akkor és ott szakmunkával foglalkoztam, mint ipari villanyszerelő. És érdekes módon a hátsó felem legfeljebb akkor került kinyalásra, amikor ellenérték gyanánt óránként 50 eurót fizettem ilyesmiért egy k*rvának a piroslámpásban. És aláírom, hogy én valószínűleg nem a legjobb irányból közelítettem meg a dolgot, de attól függetlenül ott sincs kolbászból a kerítés. Én leírtam a személyes tapasztalatomat válasz gyanánt a kérdésre, nem kötöttem bele senkibe, okoskodni sem próbáltam, ennyi. Tévképzet ám az objektív hozzáállásra irányuló szándék elemi megtagadása is, remélem ezt is olyan jól tudod, mert más nem fogja helyetted kihúzni a fejed a homokból.
dec. 17. 19:50
 7/7 anonim ***** válasza:

Én külföldön festek és nettoban kb 1,3 milliot viszek haza. Életvitelszerűen vagyok kint, tehát saját magamnak gondoskodok a lakhatásról, nincs munkásszálló meg ilyenek, nem hoznak-visznek, illetve most már van céges autóm, így nem a sajátommal járok. A lényeg hogy úgy kezelnek mint bárki mást.

Ha hazamennék és vállalkoznék akkor nem biztos hogy megkeresnék ennyit, lehet hogy 1 milliot sem, főleg a mostani szar helyzetben. kb 1 millio kellene hogy az itteni szinvonal meglegyen mert otthon szinte minden olcsobb mint itt nálunk.

Ha otthon vagy még akkor szerintem először próbálkozz meg a vállalkozással. Én azért nem próbáltam meg mielőtt kimentem mert semmi pénzem nem volt.

dec. 20. 03:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!