Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Az óriáskerék tényleg ilyen...

Az óriáskerék tényleg ilyen jó biznisz?

Figyelt kérdés

Már lassan minden városban felállitanak egy óriáskereket.

Tényleg jó üzlet? Meglehet élni belőle?

dec. 10. 05:47
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
:D Ez egy befektetés. Ha valaki, mint vállalkozó, odamegy, hogy van egy óriáskerekem és állítsátok fel, akkor nyilván övé az óriáskerék. Nem tudom mennyibe kerülhet, de szerintem alsó hangon 80-100 millió egy ilyen hatalmas építmény. Szóval ha van annyi pénzed (nincs), akkor vegyél egyet, aztán rakd ki városokba, jó pár év alatt visszahozza az árát és utána kereshetsz vele. Nem a legegyszerűbb pénzkereseti lehetőség, de te tudod :D
dec. 10. 06:47
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem annyira nagy üzlet a vidéki városokban, csak a Budapesti, ami állandóan üzemel, és rengeteg turista használja.( A kereket igénybe vevők 80%-a volt külföldi) Vidéken csak ilyenkor, vagy üdülővárosokban nyáron éri meg működtetni. Kecskeméten ahol lakom, csak most állították fel nemrég, és az ünnepi forgatagra számítanak karácsonykor, és januárban lebontják. Drága a terület bérlés, maga a szerkezet, amit többnyire bérelnek, drága szállítani, felállítani, az üzemeltetés se lehet túl olcsó. Ezért kénytelenek megkérni az árát annak hogy felülj rá. Nem találtam információt arról, hogy mekkora biznisz lenne, csak a költségeket nézve tippeltem, hogy nem lehet sok hasznuk rajta.
dec. 10. 06:49
 3/9 anonim ***** válasza:
86%

Oké, van egy óriáskereked, de ahhoz gépek, szakemberek kellenek mozgatni, összerakni, stb. Ezzel is számolni kell.

Van olyan város, ahol az önkormányzaté, és az adja kölcsön néha más városnak.

dec. 10. 08:15
 4/9 anonim ***** válasza:
91%

Önmagában nem igazán, már annak örülni kell ha a költségeket visszahozza.

Igazából az csak a vendégcsalogatás, nyereséget a köré települt minden egyébbel tudják elérni.

Például amit idén ettem 4 ezer forintos "magyar hotdog": félbevágott buci megpirítva mint egy pirítós, sültkolbász, savanyu káposzta és piros arany ketchup helyett.

Aztán 3 ezer a desszert: kicsi süti kicsi borral.

dec. 10. 13:49
 5/9 anonim ***** válasza:
57%
Ahogy az ország áll, a cigánykerék a jó biznisz. Minfekinek ingyen van.
dec. 10. 16:07
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

De akkor hogyan élnek meg belőle ilyen jól az emberek a vállalkozók, akik ezzel foglalkoznak. Ebben az országban már tényleg lassan mindenhol van egy egy óráskerék. És szezonális az összes majdcsak.

Írtátok hogy macerás nagy beruházás meg minden, de csak megélnek belőle, ha a vállalkozók többségének modern luxus autója van. Mert már láttam ilyenből kiszállni, nem is egyet...

dec. 16. 07:00
 7/9 anonim ***** válasza:
73%

Valószínű nem ez a főbizniszük, mert csak erre építkezni elég furcsa lenne, mert az óriáskereket megvenni, felállítani, szállítani, karbantartatni nem két forint, tehát kell hozzá bőven tőke, és talán ennyit még hitelből sem lehetne fedezni.

Más lehet ott a főbiznisz, aztán ez csak olyan mellék dolog lehet nekik.

dec. 16. 07:47
 8/9 A kérdező kommentje:

Most láttam pont, hogy Budapesten a Varosligetben fel van állitva 2 óriáskerék is és ahogy láttam, van ott hullámvasút, körhinta meg jégpálya. Egy kis vidámparkot varázsoltak oda.

Akik azt válaszolták, hogy ebből nehezen lehet megélni, akkor kérdezem, hogy aki üzemelteti most rosszul jàr ezzel a projekttel?

dec. 25. 16:56
 9/9 anonim ***** válasza:
De hallod, rálocsolsz akár többszáz milliót ezekre, akkor egyrészt biztos van még több pénzed, szóval nem kizárólag ebből élsz, hanem a cégednek van még másik 5 "ágazata". Szóval az ebből akarok megélni állítás értelmezhetetlen. Lölő sem azért veszi meg a 15. szállodát, mert majd épp pont abból az egyből "akar megélni". Wtf. Ez egy cégportfólió része.
dec. 25. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!