IT -s szektor technikum merre lehet dolgozni hogy legyen némi tapasztalat is?
Kicsit jobban is megfogalmazhattad volna a kérdésedet, mert nehézkes elsőre megérteni mit szeretnél.
Gyakornokoskodhatsz esetleg, bár technikum mellett nehéz lesz dolgozni, mert napi 4 óra nem hiszem hogy összejönne. Hétvégén meg a cégek többsége nincsen.
Másrészt a legtöbb cég kb 2. Egyetemi évtől szokott leginkább gyakornokokat felvenni szóval már a bekerülés nehézkes.
Freelance pedig 0 tapasztalattal nem lesz opció.
Lesz még bőven időd gyakorlatot szerezni, de ha van egy szimpatikus terület akkor youtube/udemy a barátod.
IT Technikummal nem fogsz tudni gyakornoki munkát végezni. Én is letettem róla.
Gondolom mint szoftverfejlesztő végeztél, vagy rendszergazda. Ezek olyan szakok, ahol bárhová mész elvárnak minimum 2-3 év gyakorlatot. Hiába most jöttél ki a padból, ha ez nincs meg, munkád se lesz.
Nem mellesleg olyan dolgokat kérnek amiket középsuli, - technikum alatt nem is tanultunk, hanem gyakorlatban lehet megszerezni.
Egyetemre mész számíts azzal, hogy az nem ez az óvodás szintű programozás, hálózat meg hasonló hülyeségek amiket előtte tanultál évekig. Képezd magad míg nem megy, mert megszakadsz ha bejutsz.
Gyakorlatot meg egyetem alatt se fogsz tudni szerezni, mert nagyon protekcióssak a gyakorlati állások.
Az egész infó szak, ha nem vagy egy zseni akkor nem ér semmit.
4 5
Szerintem meg azért, mert minden melót átvesznek idővel a programok, gépek. Azokat programozni, karbantartani, frissíteni, fejleszteni mindig kelleni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!