Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek ennyiből hogy...

Szerintetek ennyiből hogy legyen saját lakásom?

Figyelt kérdés

Budapesten hitel nélkül, támogatéá nélkül.

Nettó 700 ezret keresek havonta, Ebből 200 ezer Ft elmegy egy honapra kaja+tisztálkodó szerek akármi. marad 500 ezer Ft. 500 ezer Forintból 100 ezer Ft diákhitelre megy, illetve szintén 100 ezer Ft autóhitelre.

Marad 300 ezer Ft amiből 150 ezer Ft elmegy albérletre, és marad 150 ezer Ft amiből vagy szórakozok, vagy félreteszek vagy akármi. Átalában 70 ezret szoktam félrtenni.

Az egy évben 840 ezer Ft

nov. 17. 16:37
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Add el az autót és végrtöleszd a hitelt ami rajta és máris találtál évi 1,1 milliót, törleszd elő a diákhitelt minél előbb, bérelj szobát lakás helyett, 200 ezer szerintem kajára tisztitó szerekre irrálisan sok... ha ezeket megfogod hopp máris találsz 250 ezer forintot...
nov. 18. 09:39
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Szórod a pénzt..valaki meg 250-et se keres az mit szóljon?
nov. 18. 10:57
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

A nettó 700 az pont a duplája a medián bérnek, de az átlagbérnek is több, mint az 1,5X-se.

Ha ebből képtelen vagy spórolni akkor engedd el a dolgot, a duplájából sem tudnál.

Nettó 700-800 ezres fizukért mennek tömegek külföldre...

Amit tehetsz: kajára és egyéb dolgokra költs kevesebbet, főzz magadra, ezzel sokat tudsz spórolni. Add el az autót, Bp-en teljesen fölösleges és töreleszd elő a hiteled.

A legegyszerűbb ha alkalmazod az 50-30-20 szabályt. 50% megy a kötelező kiadásokra, 30% az egyéb változó dolgokra, 20% pedig automatikusan megtakarításba. Ezt úgy érdemes csinálni, hogy 140 ezret automatikusan félreteszel már akkor amikor megjön a fizetésed.

De még jobb, ha a úgy gondolkozol, hogy csak a fizetésed 50%-a létezik és ebből gazdálkodsz. Az máris 50%-os megtakarítás, évi 4200000Ft. Azért ez nem rossz már, de nyilván a jelenlegi helyzetben, főleg azonnal nem reális, de ha tényleg saját lakás a cél akkor előbb utóbb közelíteni kell e felé.

nov. 18. 13:44
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
200-E a háztartásra és 150-E albira nagyon sok. De különben ettől függetlenül Magyarországon a lakásvásárlás gáz.
nov. 18. 13:45
 15/15 anonim válasza:
100%
A diákhitelt minimalizáld. Nem tudom most mennyi az éves kamat, én egyben kifizettem anno az utolsó millió tartozásomat, nem jó ötlet volt. Olyan kiadás jött, ami miatt jelenleg személyi kölcsönt fizetek az OTP-nek. Nem kívánom, de ha történne veled valami, nem öröklődik a hitel. Én a helyedben a minimumot törleszteném, kicsit meghúzva a nadrágszíjat, 300 ezret havonta félre tudsz lakni. Az évi 3 millió felett van. Én a helyedben 10 milló mellé, amit 3 év alatt félreteszel, vennék fel hitelt. 3 év múlva a Diákhiteled is kevesebb lesz, vagy már visszatörlesztetted, valószínűleg a jövedelmed is magasabb lesz. Ha semmiképpen sem szeretnél hitelt, akkor 6-8 éves sajnos várnod kell saját lakásra. Közben több mint 10 milliót kifizetsz albérletre.
nov. 23. 18:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!