Milyenek a 2024 végi junior informatikai diplomás bérek? Vannak pályaelhagyók?
Én Junior vagyok br. 920 alapbérrel.
Februárban vettek fel, előtte majdnem egy évig gyakornok voltam ugyanitt kb 2000-es órabérrel.
Interjúzgattam a gyakronokságom végén és a mostani cég ajánlotta a legjobbat, ezért maradtam. (Volt egyéb tapasztalatom is egyébként, voltam azelőtt is gyakornok)
Baráti társaságban az a tapasztalat, hogy a jobb gyakornoki helyek fizetnek akár 3000-3500 órabért illetve mindenki igyekszik Mediorrá nyilváníttatni magát és meghaladni a br. 1M-t. Legrosszabb fizu, amiről tudok, az br. 600-700 Junior szinten.
Olyat nem tudok aki az elmúlt pár hónapban helyezkedett el, illetve a többség gyakornokból lett Junior vagy visszament a gyakornoki helyére Juniorként stb.
Én nem tervezek váltani 2025-ben, de ennek személyes okai vannak.
Válság/recesszió van a cégek most inkább leépítenek mint fejlesztenek. Jelenleg nagyon nehéz elhelyezkedni mert 2 féle típusú juniorból lehet Dunát rekeszteni:
1. Valami pár hónapos bootcamp,technikum vagy otthoni "önképzés" (értsd megnéz kb 3 youtube videót) gondolja azt, hogy junior.
2. Elvégzi az egyetemet de úgy, hogy végzéskor a papíron kívül semmi értékelhetőt nem tud felmutatni mint pl: értelmezhető mennyiségű IT diákmunka/gyakornoki tapasztalatot vagy referencia munkát.
Szóval szerintem nem feltétlenül a legelitebb egyetemre kell menni hanem arra amiből a legtöbbet tudod kihozni mert ha az ember nem csak lógatta a lábát egyetem alatt akkor nem lesz problémája végzés után.
Csak mellékesen jegyzem meg, hogy én tavaly nyáron végeztem mint Üzemmérnök-informatikus Bprof szakon és sikerült elhelyezkednem mert a papír mellé volt 10 hónapnyi gyakornokságom. Ez a 10 hónap bőven ellensúlyozta azt, hogy csak egy "csökkentett" szakot végeztem el.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!