A Szeged-Szőregi Hungarikumnak minősített rózsa termesztéssel is foglalkozó kertészetben mennyit lehet most keresni főállásban kétkezi munkásként? Aki pl most csomagol, kitermel.
Szemezni mennyiért szoktak a gyakorlottak? Mennyit tud megcsinálni aki évek óta ezt csinálja?
Készhez mennyit lehet keresni?
Elég megterhelő télen, nyáron nehéz fizikai munka. Azért a havi 400ezer napi nyolc órában egy Bata vagy Tóth nagyobb kertészetben azért bezsebelhető nem?
Biztos hogy nem.
40 fokban meg mínuszban.
Egy takarító nő többet keres és a létminimum is 360 ezer.
Nem beszélbe arról hogy 9 éve dolgoztam benne ott és akkor kerestem hetente 70ezret. Csak kiváncsi voltam mennyit emelkedett. Nincs ember aki 200-ért dolgozna. Pláne hogy az Auchan is árulja a rózsatövüket meg Olaszországba is szállítanak pl.
9 éve szemeztek 3-4 forintért. Egy gyakorlott meg berak 2500-3000-ret egy műszak alatt.
Te biztos egy ilyen munkát végző gyerektartás miatt hazudó ember vagy. Vagy a tulaj vagy aki nem jelenti be teljes bérrel a dolgozóit, csak amivel nagyon muszály, de mindkettő nagy rózsàs azèrt a 30 milliós terepjáróval nyomul.
Fogyatékos ember nem tud több ezer gyümölcsfàt meg rózsát sterilen naponta megfelelően gondozni, szemezni. Milliós kàra lenne a gazdának. Nagyon sokan azért dolgoznak itt mert az asszony hivatalosan 200-ról tud, a maradék 200-at meg el lehet k*rv@zni.
Sok ilyen munkatàrsam volt és sok román, és kissebbsègi aki pont azèrt jött ide mert nem kell látszódjon a hivatalos bér.
Iskola mellett 5 évig csináltam. Ebből éltem.
10 éve futotta albérletre, ruhára, akkor kaptam készhez diàkkènt 350.000 ezret. Bejelentve természetesen nem voltam és fogyatékosnak sem érzem magam. Ez egy olyan szakma amiről mindenki azt hiszi 200-at keresnek. A gazdának jó, mert ennyiért jelenti be. Az ember örül, mert kap pluszba ugyanennyit zsebbe. Otthon nem senki nem tudja.
Iszonyat pénzek mennek ott ki be. Mellesleg 200ezer forintból egy egyetemista diàk tud
megélni. A földeken meg többgyerekes 30-40 éveseket làtok. Jó autókkal, szép ruhàkban. Csak a Gemmanal kell a buszmegállóban állni Szőregen. A Bata meg a Tóth és fia kertészetben dolgozókon is làtszik a netto 400...csak megjegyzem. Mindennap làtom. Látom a ruhàikat, a nőkön 15 ezres műköröm. ?!minek?! Legújabb divat szerinti dràga plàzàs ruhàk. Parfüm. Szèp kocsik. Ékszerek. Elektromos cigi, energiaital minden reggel, délután. Én buszozok ők szép autóval mennek mert ott parkolnak a Gemmánàl. Látom.....te ezt 200-ból nem jàtszod meg. Plàne ha 7 emberről gondoskodsz 2 hatalmas kutyàval ahol 4 gyerek.
Ez a 200-at pl az adóhivatalnak, bírósàgnak próbálják beadni. Szerintük így jól jàrnak. Mindengyik hazudik aki azt mondja valaki csinálja ezt a munkà 200-ért. A többség meg ott sincs. Csak vitt ismerősének kaját...mert bejelenteni nem szokás ezeket.
Kikérem magamnak a fogyatékos jelzőt.
Mezőgazdasági mérnök és óvodapedagógus diplomàm van. Tiszaszigeti születèsű vagyok. Gyerekkorom óta dolgoztam feketén rózsában. A legjobban fizető munka a környéken. Nehéz. De nagyon jól fizet. Jobban kerestem mint óvónőként. 5 éve kerestem 380ezret rózsában. Nagy tévedések vannak itt aki azt hiszi hülyék dolgoznak itt a semmiért. Kamionnal viszik a gyümölcsfát és a rózsát a termelőktől. Van olyan kamion ami 32 raklapos. Mi pénz az és mi munka. És ezt nem debilek rakjàk össze ingyen. Nagyon is jó pénzért. Tévedés ne essèk!!!
Én benne dolgozom. 400-at keresek kézhez, de szakképzelten minimálbérre vagyok bejelentve, és mindenkinezt tudja. Így nincs konkurens munkavállaló. Bizalmi àllàs a főnökömmel.
Mindenki tarja a száját így biztos a munkám. Ami manapság senkinek.
Kézbe megvan a 400.000 havonta nekem is. A kisfőnök 500ezret kap. Bejelentve ennek a pénznek a fele sincs.
Hivatlosan persze mindenkinek kevesebb mondunk. Ki akarja hogy megcsessze a NAV.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!