Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 24/48 órás portás munkával...

24/48 órás portás munkával kapcsolatban milyen tapasztalataitok vannak?

Figyelt kérdés
Szerintetek ha egyedül vagyok a portán,és a helységben nincs ágy,csak egy másik szobában,akkor mennyire lehet bírni az ébrenlétet? Ha egy másik helyen van az ágy,akkor nincs lehetőségem ledőlni,mert bármikor jöhet valaki.Nemrég kaptam egy állásajánlatot rokontól,és szimpatikusnak tűnik a dolog,de nem tudom merjem-e bevállalni.Az épület másik felében a biztonsági őrök ketten vannak,így felváltva tudnak pihenni.Szerintetek reális egy embert egyedül egész 24 órára szolgálatba helyezni?

#portás #hosszú műszak
nov. 5. 20:27
 1/6 Mad Max2 ***** válasza:
100%

sok portás/biztör van éjjel egyedűl 24 órás beosztásban

Az ilyen helyeken általában lehet szundikálni éjjel valamicskét

Különben nagyon nehéz lenne embert találni az ilyen helyekre

Lehet hogy egész éjjel semmi mozgás nincs(mert azt nem írtad amugy le mi is ez amit örizni kell) Ha nincs mozgás éjjel akkor meg ugy is be vagy zárkozva, szundikálzs

Riasztóra, telefonra meg ugy is felébredsz...:)

nov. 5. 20:52
 2/6 A kérdező kommentje:
Színház,szóval ott azért van jövés-menés.Mert egy nyugisabb helyen nyilván lehet jobban pihenni.Gondolkodom rajta,mert tetszene a dolog,csak nem tudom,hogy ha 24 órából 20-at aktívan kell tölteni,mennyire fárasztó az.
nov. 6. 13:05
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Jelenleg is 24/48-as beosztásban dolgozom, vannak előnyei, bár a hátránya szerintem több. Egy 24 órás műszakban mi vagyunk 5-en, így megtudjuk oldani az alvást, a 24-es beosztást nem lehet kibírni alvás nélkül.

Személyes tapasztalataim szerint, egy 24 órás beosztásban, minimum 2 személy kell. Ha valami probléma van 1 ember oda kevés.

Ezt a fajta munkavégzést csak is úgy lehet csinálni, hogy este legalább tudsz aludni 4-6 órát, máskülönben nagyon gyorsan kifog készülni az ember, mind mentálisan és fizikálisan is.

nov. 6. 14:31
 4/6 A kérdező kommentje:
Igen,pont ezt mondták nekem is többen.A munkahelyen azt mondták ,hogy vannak lazább napok is,azonban ha nem a portafülkében van az ágy,ahol megpihenhetek,megha nem is alszom,hanem egy másik helységben,akkor sok esélyem nincs pihenésre,mert nem tudom,hogy épp mikor ki jön-megy,és így nem tudom figyelni.Az is érdekes,hogy még csak most hozzák az ágyat,amikor egyesek már több éve ott dolgoznak,és idáig csak egy szék volt biztosítva számukra.Amikor jelentkezni voltam,még csak ígéret volt az ágy,ki tudja egyáltalán mikor hozzák meg azt...szóval vannak buktatók,ugyanakkor vonz a dolog annyiban,hogy végre szakíthatnék a fizikai munkával.Hát nem tudom,meglátom..
nov. 6. 16:53
 5/6 anonim válasza:

Szintén így dolgozom úgyhogy megsúgom, hogy bírták ki a többiek úgy hogy èvek óta ott vannak ès eddig nem volt ágy.

Hát úgy, hogy valami biztos van nekik saját amin alszanak. Akár felfújható matrac, akár ilyen három felè hajtogatható matrac, kempingágy stb...valami amin tudnak aludni de nappalra azèrt össze lehet hajtani,csukni, leereszteni hogy ne foglaljon sok helyet ès akár berakják a szekrènybe, az csak van nekik nem?

24 órát senki nem bír ki, valahogy mindenki megoldja magának az alvást.

nov. 6. 18:01
 6/6 A kérdező kommentje:
Értem én,de amúgy ha elolvasod az inerneten,a 24 órás készenléti munkához ágyat és tévét kell biztosítani.Szóval lehet buherálnia a dolgozónak bármivel,de valójában a munkáltatónak kötelessége biztosítani ezeket a feltételeket.
nov. 6. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!