Cafateria-t hiányzás miatt le vonják ez korrekt?
Figyelt kérdés
nov. 1. 20:46
1/4 A kérdező kommentje:
2nap táppénz, vagy igazolatlan hiányzás miatt vonnak le a cafateriaból ami 15e/ hónap ez nem tartom korrektnek.
nov. 1. 20:47
3/4 anonim válasza:
Attól függ mi van a munkaszerződésedben. A cafeteria az csak adható. Voltam olyan helyen interjún ahol közölték még ha igazolt is a hiányzás, ha 1 nap nem voltam bent dolgozni akkor nem kapom meg. Volt olyan hely is ahol részarányosan vontak belőle. Viszont ahol eddig dolgoztam nem vontak belőle. Az egyik helyen volt külön jelenléti bónusz és a hiányzások abból kerültek levonásra.
4/4 anonim válasza:
A béren kívüli juttatás feltételeit a munkáltató szabja meg. Ebből kifolyólag munkáltatónként nagyon eltérő lehet.
A béren kívüli juttatást nem szokás munkaszerződésbe foglalni, mivel ez egy adható dolog, nem kötelező. Ha munkaszerződésbe foglalnák, akkor már kötelező lenne rájuk nézve.
Belső szabályzatokban határozzák meg a feltételeket. A belső szabályzatokat a munkáltató köteles betekintés céljából biztosítani a dolgozóknak, ha kérik.
Ha nálatok az a szabály, hogy akár 1 nap hiányzás miatt is levonnak (ami nem szabadságos nap, hanem minden más), akkor levonnak. Nincs benne semmi jogellenesség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!