Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen feltételekkel mehet...

Milyen feltételekkel mehet /ha mehet/nyugdíjba 60éves férfi?

Figyelt kérdés
nov. 1. 08:24
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
nem kell csak húzzál innen #10
nov. 1. 23:47
 12/21 anonim ***** válasza:
52%

"1978óta van fizetve az összes járulékom és adóm...te abból nőttél fel...."

Ennyi gyűlölködést...

Én 27 évig fizettem járulékot, mégis csak 90 napig kaptam ellátást - havi 40 ezer forint körül -, amikor állástalan lettem. Mégis kire kéne haragudnom?

A férjem pár napon belül állástalan lesz 25 év után. Lassan 60 éves, szerinted kinek fog kelleni a tudása, a szorgalma, a kötelességtudata? Senkinek. Itt fogunk tengődni még jó pár évig, maximum alkalmi munkára fog kellenni bárkinek is. Azzal meg kitörölhetjük, amink van...

Egyébként a kérdésedre itt a pontos válasz:

"Bizonyos esetekben, ha valaki különösen hosszú szolgálati időt szerzett, vagy veszélyes munkakörben dolgozott (például bányászok), akkor korhatár előtti ellátást is igényelhet. Az ilyen típusú ellátásra vonatkozó szabályok szigorúak.

Egyébként sehogy, mert az öregségi nyugdíjkorhatár 65 év."

nov. 2. 05:18
 13/21 A kérdező kommentje:
#12 én elmúltam 60és kb.abban a helyzetben vagyok mint a férjed...erre ideböfögi vmi nyikhaj,hogy életképtelen vagyok és miért tartsanak el az adófizetők...
nov. 2. 11:30
 14/21 anonim ***** válasza:
0%
60 év alatt nem tudtál magadnak összerakni egy épkézláb befektetési portfóliót, vagy nem tudtál felnevelni egy gyermeket, aki elég sikeres ahhoz, hogy direktben eltartson? Mégis mit csináltál fél évszázad alatt?
nov. 2. 13:07
 15/21 anonim ***** válasza:

14!

Mikor egy mamahoteles suttyo osztja az eszt!

nov. 2. 23:49
 16/21 anonim ***** válasza:

"60 év alatt nem tudtál magadnak összerakni egy épkézláb befektetési portfóliót, vagy nem tudtál felnevelni egy gyermeket, aki elég sikeres ahhoz, hogy direktben eltartson? Mégis mit csináltál fél évszázad alatt?"

60 év alatt nagyrészt a szocializmusban szocializálódott a kérdező. Fel sem merült egy olyan rendszerben a takarékoskodás, amikor az állam biztosította a megélhetésed, munkanélküliség nem létezett és egyébként sem volt miből takarékoskodni.

Másik: Gyereket nem azért hozunk a világra, hogy majd eltart bennünket. Érdekes is lenne...

Nyilván létezik rokontartási kötelezettség a Ptk-ban, de ott vizsgálni kell mindkét fél vagyoni helyzetét, valamint azt, hogy van-e ok érdemtelenség miatt megtagadni egy rokon eltartását.

"erre ideböfögi vmi nyikhaj,hogy életképtelen vagyok és miért tartsanak el az adófizetők..."

Értem a problémád, azért is írtam, hogy "ennyi gyűlőlködést". Mindig az osztja az észt, aki soha nem volt még csak hasonló élethelyzetben, mint Te.

Utólag én is mindig okosabb tudok lenni.

nov. 3. 06:35
 17/21 anonim ***** válasza:

26 éves volt a rendszerváltáskor. Azóta eltelt 34 év.

Valóban, nem azért hozunk a világra, de ha jól neveled, fel sem merül benne, hogy ne tartson el, ne segítsen

nov. 3. 09:03
 18/21 anonim ***** válasza:

" de ha jól neveled, fel sem merül benne, "

Simán előfordulhat. Két testvér, akiket ugyanott, ugyanúgy nevelnek, teljesen két különböző értékrenddel rendelkező emberré válhat. Nem egy példa van rá.

Mondjuk az egyik orvos lesz, a másik pedig bűnöző úgy, hogy mindketten ugyanonnan indultak.

"26 éves volt a rendszerváltáskor. Azóta eltelt 34 év."

Na és? Ő a szocban szocializálódott, a kapitalizmussal akkor még csak ismerkedtünk. Mire felismered, hogy nem fog "eltartani" az állam úgy, mint ahogy addig megszoktad, és simán az út szélén hagy, már el is telt 20 év.

nov. 4. 05:33
 19/21 anonim ***** válasza:
Na és? Hát akkor életképtelen. A bűnözői élet pedig nem zárja ki, hogy gondoskodjon a szüleiről.
nov. 4. 16:21
 20/21 anonim ***** válasza:
Jaj Jó Anyám! 19-es...
nov. 10. 12:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!