Átlagosan mennyit keres egy irodai adminisztrátor?
kb 350-450 brutto
De viszont nem baj ha valaki teljesen hülye, az ilyen munkakörökben kb nincs is tényleges munka, csak csacsogás, kijárkálás a közeli boltokba, ebédbeszerzés délben, cigiszünetek stb...
Ez teljesen változó, mert függ a cég típusától és a munka típusától is. Ez a munkakör is nagyon széles. Amit a kettes írt, az egy kocsmai típusú szűklátókörűség. Komolyabb esetben ügyviteli vagy informatikai szakma nélkül fel sem veszik az embert. Valahol akár diplomával is felveszik és megfizetik.
Bár nálam nem így van az elnevezésem és komoly iratokkal foglalkozok, k.b. irodista vagyok szintén. Mégsincs igaza a kettesnek, valamikor időm sincs kimenni. De közben nem is keresek annyit. Valójában ennél rosszabb is lehetne egy rossz főnökkel.
Irodai adminisztrátorként bruttó 750 a fizum. Szerintem a kollégáim közül van, akinek ennél magasabb.
Nagyon nem mindegy, hogy mit értesz irodai adminisztrátor alatt. Közfoglalkoztatottat valamilyen állami intézményben, kormányablakban, stb? Az is irodai adminisztráció, de kétlem, hogy pl az óvodatitkár annyit kap, mint én a multinál, ahol szintén irodában ülve adminisztrálgatok, vagy akár a gyár beszerző-osztályán dolgozók, ahol szintén zömében irodai adminisztráció zajlik.
Az irodai adminisztráció ugyanis nem egy konkrét munka megnevezése, mint pl az asztalos vagy autószerelő. Millióféle adminisztrációs feladat van, amik némelyikéhez szükséges egyéb tudás, egyetem, szakértelem, netalán nyelvismeret, másokhoz kevésbé. Ennek megfelelően is lesz a díjazás megszabva, túl a foglalkoztató minőségén, mert nyilván állami munkahelyeken köt a bértábla, míg versenyszférában a piaci alapú bérezés a jellemzőbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!