Klímaszerelő vagyok (alkalmazott) szabolcs megyében.400.000 ft kézbe az jó fizetésnek számít?
Szerintem nem. Persze 400 ezer önmagában oké, és szabolcs megyében meg lehet belőle kellemesen élni DE:
- ki fizeti a TBd? Az már -12 ezer havonta
- ki fizeti a szabadságod? 20 napnál is az 1 havi bér.
- ki fizeti a betegszabadságod?
- hitelképesség? Így kb 0 szóval ha akarsz saját ingatlant akkor szívtál
- nyugdíj? Persze mindig viccelődünk hogy “úgy se lesz” de ha nem fizetsz SZOCHO t akkor ténylegesen félre kéne legalább havi 50 ezret tenned.
-gyerekek? Gyerekkel csomó adókedvezményt kaphatsz szóval egyre jobban megéri bejelentve dolgozni.
Ha rendesen be lennél jelentve, akkor igen.
Így, hogy szürkén foglalkoztatnak, nem.
Mennyire vagy bejelentve? 4 órára, 6 órára, 8 órára? Milyen bérrel?
Persze, jól hangzik, hogy 400 ezer nettó kézbe, de ami nincs lepapírozva, azt bármikor elvehetik tőled.
Hitelképesség, szabadság, tb - ezt már írták előttem is.
De ne feledd: ha a főnök egyszer csak úgy gondolja, hogy nem ad borítékot, csak a bejelentett béredet, akkor semmit nem fogsz tudni csinálni ellene.
Én biztosan nem vállalnám így el. Jelentsen be teljes állásban, annyira, amennyi a valós fizetésem.
Egy fizetés akkor számít jónak, ha elégedett vele az, aki kapja.
Elégedett vagy vele?
Akkor jó.
Erre a kérdésre senki más nem tud érdemben válaszolni, csak te.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!