Mcdonalds diákmunka tapasztalat?
Akik dolgoztak már mekiben: Kérhetnék őszinte véleményt? Tényleg annyira borzasztó, mint mondják, vagy azért kibírható? Fizetésemelésre van lehetőség? Van olyan, hogy túlóráztatnak? És tudtok olyan éttermet, ahol nem hárpiák a főnökök Budapest-Budaörs-Törökbálint környékén? Felvennének egyáltalán?
Bocsi, sok a kérdés, előre is köszi a válaszokat <3
- 16L
Nagyon étterem függő. Itt 2 étterem is van, az egyikből sírva menekülnek az emberek pár nap után.
Nálunk csak annyi a gond, hogy a kollegák szeretnek pletykálni (ezért nem szabad magadról semmi olyat elmondani, vagy kamuzz inkább), a vezetők pedig megbolondulnak, ha túl sok a rendelés, vagy túl sokat hibázunk.
De igazából én úgy vagyok vele, ha szájhúzás és visszabeszélés nélkül megcsinálsz mindent, amire kérnek, akkor semmi gondod nem lesz.
Olyat nem szoktak kérni tőlünk, ami nem szerepel a munkaköri leírásban, bár páran a seprést is egyenes sértésnek veszik.
Fizetésemelés szerintem egy évben egyszer van kb, nálunk most br 100 ft-ot emeltek, diákoknak 80-at, szóval nem nagy tétel.
Azzal is számolj, hogy inkább hêtvégente van diákokra szükség és heti 8 óra munkáért nem fognak igényt tartani rád. A beosztást szinte te magad írod, 2 héttel előre.
Ha mondjuk semmi forgalom nincsen, akkor hazaküldenek embereket (inkább este), akkor először a diákokat fogják. Kötelezni nem kötelezhetnek téged a túlórára, de rákérdezhetnek, hogy tudsz e maradni. Viszont először a főállásúakat fogják megkérdezni.
8 óránál többet egyhuzamban nem dolgozhatsz 18 év alatti diákként, azt nem tudom, hogy heti/havi keret van e.
Nem könnyű ez tény, hiszen álló fizikai munka. Nekem nehezebb hallgatni 1-2 ember folyamatos panaszkodását, mint maga a meló.
Az meg egyenesen kiábrándít, amikor a diák panaszkodik folyton és haza akar menni (sokszor haza is megy), következő hónapban meg azt hallgatom, hogy kevés volt a fizetés.
Azt tanácsolom annyit vállalj be, amit meg is tudsz csinálni.
Az "ezt mondták nekem", " azt hallottam" szövegekkel tele van a padlás. El kell menni, ki kell próbálni magad. Nem fog senki visszatartani, ha az első nap lelépsz. Volt, aki 2 óra munka után akart elmenni táppénzre lábfájdalom miatt. Utána az összes ismerősének elpanaszolta, hogy mekkora sz*r ez a hely.
Diákként anno én is rengeteg helyen voltam. Suli mellett egyik sem volt éppen könnyű, a Tescoban (2 boltban is) pedig kutya mód bántak velem, csak mert jobban kerestem, mint egy főállású.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!