Igen, már csak a számok alapján is, Budapest a belha/holland fejenkénti GDP-t hozza, az ország többi része meg kb kazahsztán.
okt. 25. 10:10
2/9 anonim válasza:
Én megyeszékhelyen jobban szeretek élni. Budapesttől hánynom kell szó szerint, ahányszor megyek. Kutyaszaros, összehugyozott járdák és falak. Firkák. Kéregető, csaló emberek. Bunkók és érdektelenek. Tömegnyomor mindenütt. Nem mellesleg hiába keresek ott 400 ezret, ha az albi 200-nál kezdődik, a lakás árakról pedig inkább ne is beszéljünk. Még az agglomeráció is durva.
okt. 25. 10:33
3/9 anonim válasza:
Attól függ, az ország nagy részéhez képest igen, de azért vannak városok, kisebb régiók, amikkel összemérhető
okt. 25. 10:41
4/9 anonim válasza:
Igen, megyeszékhelyről költöztetem Pestre mert nem volt már ott munka, szerettem ott élni, de ez van, Pesten kétszer annyit keresek, jobb munkakörülmények is vannak, és itt is jó élni. Nem a Népszínház utcában kell költözni, én kertvárosias részén élek, szép, zöld, biciklivel, bkkval is könnyen el jutok bárhová.
okt. 25. 10:47
5/9 anonim válasza:
Hát ha azt nézem, hogy az én nettó 550 ezres béremért a vidékiek az anyjukat is eladnák, akkor gondolom igen. Pedig ez is még nagyon messze van egy magas életszínvonalat biztosító bértől.
okt. 25. 12:04
6/9 anonim válasza:
Sokkal több a munkalehetőség.
Amikor nem találok jót akkor is el tudok menni polcot pakolni, komissziózni vagy szólok közvetítőnek és pár hetes beugrósokat ajánlanak.
okt. 25. 12:18
7/9 anonim válasza:
Igazából tényleg kevésbé a fizetés/elétszínvonal és inkább a lehetőségek a más világ. Kisebb településeken összekapsz az egyetlen nagyobb céggel és bumm, sose lesz többé munkád (ha egyáltalán van szakodnak megfelelő munka). Pesten meg nyugodtan lehet csereberélni őket.
okt. 25. 15:18
8/9 anonim válasza:
Munka az van, de pest egy ferto, okadek az egesz.
okt. 25. 15:41
9/9 anonim válasza:
Több lehetőség van munkát találni és talán a bérek is valamivel magasabbak, de az albérlet árak horribilisek és sok pénzért nagyon keveset kapsz csak.
Ha vidéki kis/közepes városban megkeresel 350-400 ezret és van saját lakásod, ugyanehez az élethez, ha Bp-en nincs saját ingatlan legalább 550-600 ezres nettó bér kell és a gyakoris álomvilággal ellentétben ez annyira azért nem könnyen elérhető ott sem. Nyilván sokkal könnyebben mint bárhol "vidéken", de azért mindenféle legalja pozíciókban nem adnak ennyit még a nyugati multik sem.
Egyébként azért Győr környéke és a nyugati autógyárak úgy általánosságban extrém jól fizetnek a hazai bérszinthez képest, az AUDI pl. sima saját gyártósori összeszerelő pozícióban nettó legalább 500-600 ezret fizet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!