Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nem érkezett meg a fizetésem?

Nem érkezett meg a fizetésem?

Figyelt kérdés

Egy multinál felmondtam a próbaidő alatt, 6 munkanapja.

A fizetésem nem érkezett meg, pedig úgy tudom 5 munkanapjuk van kifizetni.

Alapvetően nem nézném ki ezt, hiszen ez egy nagy multi.

Van valami más rendelkezés a próbaidő alatti felmondás esetén az utolsó fizetés kifizetéséről?

Ha nincs, akkor mit tudok tenni?

27F

okt. 25. 08:40
 1/10 A kérdező kommentje:
*irodai terület, diplomás allás
okt. 25. 08:41
 2/10 anonim ***** válasza:
91%
Tudsz erdeklodni a munkaltatonal es tudsz turelmesen varni.
okt. 25. 09:00
 3/10 anonim ***** válasza:
26%
Majd megkapod amikor lesz bérszámfejtés és utalás. Nem fognak csak neked bérszámfejteni.
okt. 25. 09:26
 4/10 A kérdező kommentje:
Pedig egy haverom is felmondott nemrég és mondta hogy 2 napra rá megkapta az utolsó fizetését.
okt. 25. 09:32
 5/10 anonim ***** válasza:
36%

De, kéne nekik.

okt. 25. 11:02
 6/10 A kérdező kommentje:

jogszabály szerint 5 munkanapjuk van.

Azonban amúgy 29-én szokott lenni a fizetés,arra gondoltam hogy azt talán megvárják és akkor utalnak amikor általában is szoktak.

Azt várjam még meg szerintetek vagy már írjak nekik?

okt. 25. 11:22
 7/10 A kérdező kommentje:
Illetve a kilépő papírjaim sincsenek sehol,elvileg elpostázzák , arra is 5 munkanap volt.
okt. 25. 11:26
 8/10 anonim ***** válasza:
53%

"jogszabály szerint 5 munkanapjuk van."

Akkor ezt hogy kéne megoldaniuk? 5ös vagyok, sikerült 0%-ra lepontozni.

okt. 25. 15:49
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Munkáltatója válogatja, hogy betartja az 5 munkanapos szabályt, vagy sem. Amíg nem büntetik őket emiatt szarrá, addig sajnos ez van.

Szerintem türelmesen várj, hátha a többiek bérével együtt kapod meg te is. Ha így lesz, akkor nem érdemes ezen mérgelődni.

A leszámolási papírokat szintén az 5. munkanapig köteles postára adni. Aztán majd megérkezik. Ha az 5. munkanapos határidőt betartotta, akkor szabályosan jár el függetlenül attól, hogy neked a postás azt mikor vitte ki.

okt. 26. 06:56
 10/10 anonim ***** válasza:
Multiknak saját törvényeik vannak. Az államon belül még egy állam. Legkésőbb a többiek bérével együtt elutalják.
okt. 29. 04:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!