Mit csinálnak a Finance internek a Morgan Stanleynél?
Találtam egy gyakornoki állást a morgan stanleynél, és esteleg aki dolgozik/dolgozott ott, attól meg szeretném kérdezni, hogy mit csináltatok?
A leírás szerinti feladatkör:
-Support the major business units of the firm
-Assist in daily financial reporting and other ad hoc reports
-Keep contact with internal stakeholders and clients
-Work with and as part of the following areas: Institutional Securities Group, Wealth and Investment Management Finance, Financial Planning and Analysis, Global Corporate Controllers, Valuation Control and Treasury
A 2. és 3. pontot értem, de mit jelent a másik kettő? Beraknak egy csapatba a felsoroltak közül, és akkor ott kell dolgoznod? Miért van olyan érzésem, hogy ha bekerülök például a wealth management területre, akkor nem leszek wealth manager? Vagy például ha bekerülök az institutional securitieshez, akkor nem leszek investment banker. szóval itt mit csinálnak pontosan?
Napi 10-12 órát fogsz Excelezni.
Nem olyan rossz az, van egy nagyon jó haverom a New Yorki Morganből, és meglepően nem nézik le a Budapesti irodát.
3) vagyok
Klasszikus értelemben vett könyvelésből tudtommal nincs sok pozíció Morgan Stanley-Blackrock-Citi hármasban (persze van, illetve kérdés mit veszünk annak).
A budapesti Morganben viszonylag sok különböző pozi van, vannak trader Assistant és Investment Banker Assistant csapatok, itt az előbbi Londoni meg New Yorki arcok munkáját fogod segíteni. Van egy nagy riskes csapat, van némi treasury, vannak kvantok, rwa controlling csapatok, érdekes összességében.
A Citiben finance területen két nagy csapat van, a product Control és a reporting, első pnl-eket, második meg jelentéseket és annak az automatizációját csinálja, illetve egy nagyobb It backoffice.
A Blackrockot annyira nem ismerem, ott is van reproting, illetve elég sok mid office jellegű csapat.
Internként az adott csapat favágó feladatait fogod megkapni, de az elején érdekes lesz az is.
Sok sikert!
Mindenkepp jelentkezz a Citibe és a Blackrockba is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!