Ahol bérigényt kérnek, ott célszerű a minimálbérhez közeli értéket megadni, hogy legyen egyáltalán esélye az embernek akár egy interjúra?
A bérigénynél szerintem érdemes reális összeget megadni. Ez nem egy verseny az padlóig. Az is red flag a cégnek, ha piaci szint alatt akarod eladni magad.
Ha túlságosan magas összeget mondasz be, de szeretnének felvenni az adott pozícióra, akkor is fogsz kapni ajánlatot, csak kevesebbet, mint amire számítottál.
Ha nem adnak ajánlatot, akkor annak valószínűleg semmi köze a bemondod bérigényhez, hacsak nem extrémen alacsony vagy nevetségesen magas összeget mondasz be.
Sőt olyan helyzetről is hallottam, hogy valaki túlságosan alacsony összeget mondott be bérigénynek és magasabb ajánlatot kapott. A közhiedelemmel ellentétben nem a lehető legkesebb összegért akarnak alkalmazni. A HR-en tudják, hogy fogsz beszélni a munkatársaiddal és ha megtudod, hogy fele annyit keresel, mint a "Lacika", akinek csak 1 év tapasztalata van, akkor nagy bajok lesznek a morállal és nem feltétlenül csak neked, így szeretik jobb helyeken egészséges sávokban tartani az embereket .... de igen, szeretnek azoknak a sávok alján maradni.
5
2x írtam le a válaszod előtt, hogy pénzügyi ügyintéző a munkakör, van benne tapasztalatom és végzettségem hozzá.
7
Mivel eddig közfoglalkoztatásban dolgoztam ilyen munkakörben,így a fizetéseket nem tudom, de gondolom agyon nem fizetik.
Pénzügyi ügyintéző munkakörbe azért ne minimálbért mondj be, mert kiröhögnek, szakmaiatlannak gondolnak majd, kóklernek, idiótának stb.
A minimálbér a legalja, legeldugodtabb falvakban van már csak jelen, szerintem egy átlag gyárban sem fizetnek ennyit az operátoroknak, takarítóknak sem, hanem bőven magasabb összeget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!