Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ahol bérigényt kérnek, ott...

Ahol bérigényt kérnek, ott célszerű a minimálbérhez közeli értéket megadni, hogy legyen egyáltalán esélye az embernek akár egy interjúra?

Figyelt kérdés
okt. 19. 09:28
1 2
 1/13 Koplárovics Béci ***** válasza:
42%
Az a cél, hogy vagy-e olyan intelligens, hogy be tudod lőnie reálisan a saját értékedet. A kérdésből az következik, hogy vagy biorobotszerű minimálbéres munkát keresel, vagy nincs meg benned a képesség, hogy a saját értékedet fel tudd mérni.
okt. 19. 09:32
 2/13 A kérdező kommentje:
Munkanélküliként már eljutottam oda, hogy mindegy csak legyen valami és fizessenek valamennyit, hogy ne nekem kelljen a havi 11300-at kiperkálni az államnak. Adott munkakörben meg legutóbb közmunkában dolgoztam csekély pénzért, amúgy pénzügyi ügyintéző lenne a munkakör.
okt. 19. 09:36
 3/13 anonim ***** válasza:
76%
Olyan bért sávot érdemes mondani, amiért vállalod a munkát. Szerintem rossz, ha túl keveset mondasz, mert feleslegesen rabolod mindkettőtök idejét.
okt. 19. 09:55
 4/13 A kérdező kommentje:
Azt nem tudom, hogy az adott helyen milyenek a fizetések, másik cégnél közmunkában a garantált közfoglalkoztatási bért kaptam érte, ahhoz képest a minimálbér is előrelépés lenne. Abból tudok kiindulni, hogy azt hallani, hogy szeretik, ha minél kevesebbet mond az ember, ezért kérdeztem, hogy ez igaz-e.
okt. 19. 10:23
 5/13 anonim ***** válasza:
67%
Látszik, hogy nem értelmiségi munkára jelentkezel az biztos, legalább valami paramétereket megadtál volna cégről, munkakörről, szükséges képességekről stb. mert így erre a kérdésre a válasz az minimálbértől 3millio ft-ig terjed.
okt. 19. 12:46
 6/13 anonim ***** válasza:
16%
Én bruttó 1,8 milliót mondtam, megadták. Szerintem ha minimálbért mondtam volna akkor nem vettek volna fel.
okt. 19. 13:38
 7/13 anonim ***** válasza:
88%

A bérigénynél szerintem érdemes reális összeget megadni. Ez nem egy verseny az padlóig. Az is red flag a cégnek, ha piaci szint alatt akarod eladni magad.

Ha túlságosan magas összeget mondasz be, de szeretnének felvenni az adott pozícióra, akkor is fogsz kapni ajánlatot, csak kevesebbet, mint amire számítottál.

Ha nem adnak ajánlatot, akkor annak valószínűleg semmi köze a bemondod bérigényhez, hacsak nem extrémen alacsony vagy nevetségesen magas összeget mondasz be.

Sőt olyan helyzetről is hallottam, hogy valaki túlságosan alacsony összeget mondott be bérigénynek és magasabb ajánlatot kapott. A közhiedelemmel ellentétben nem a lehető legkesebb összegért akarnak alkalmazni. A HR-en tudják, hogy fogsz beszélni a munkatársaiddal és ha megtudod, hogy fele annyit keresel, mint a "Lacika", akinek csak 1 év tapasztalata van, akkor nagy bajok lesznek a morállal és nem feltétlenül csak neked, így szeretik jobb helyeken egészséges sávokban tartani az embereket .... de igen, szeretnek azoknak a sávok alján maradni.

okt. 19. 17:26
 8/13 anonim ***** válasza:
84%
Az a baj, hogy Magyarországon, mindenre van pénze a munkáltatóknak, csak a bérekre nincs, meg az "ennyiért is találok embert" nézet érvényesül, szóval túl nagy összeget ne mondj!
okt. 19. 18:52
 9/13 A kérdező kommentje:

5

2x írtam le a válaszod előtt, hogy pénzügyi ügyintéző a munkakör, van benne tapasztalatom és végzettségem hozzá.

7

Mivel eddig közfoglalkoztatásban dolgoztam ilyen munkakörben,így a fizetéseket nem tudom, de gondolom agyon nem fizetik.

okt. 19. 19:00
 10/13 anonim ***** válasza:
83%

Pénzügyi ügyintéző munkakörbe azért ne minimálbért mondj be, mert kiröhögnek, szakmaiatlannak gondolnak majd, kóklernek, idiótának stb.

A minimálbér a legalja, legeldugodtabb falvakban van már csak jelen, szerintem egy átlag gyárban sem fizetnek ennyit az operátoroknak, takarítóknak sem, hanem bőven magasabb összeget.

okt. 21. 08:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!