Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen bérigényt érdemes most...

Milyen bérigényt érdemes most megadni Sap tanácsadói pozìciòra az alàbbi tapasztalat esetén Budapesten?

Figyelt kérdés

2 év sap key user tapasztalat Sap bevezetés tàmogatàsa

1 év sap tanàcsadói tapasztalat nemzetközi cégnél

relevàns diploma

angol tàrgyalóképes

okt. 4. 17:43
 1/5 anonim ***** válasza:

Én bruttó 850-et mondanék.

Számviteles területen ugyanennyi tapasztalattal, de gyatrább nyelvtudással 800-at keresek egy multinál. Szerintem neked ezek alapján meglehetne a 850-900 bruttó.

De persze érdemes még utánanézni pár helyen. Az sem mindegy ugye, hogy milyen poziba mész.

okt. 5. 15:11
 2/5 anonim ***** válasza:

Mivel 46 éves okleveles fizikusként fingom se volt arról, hogy mi a fax az a "Sap tanácsadó", így utánanéztem a témának:

"Mi a szerepe az SAP tanácsadónak?

SAP tanácsadónak lenni ígéretes szakma, egyre nagyobb az igény a szakértők iránt ezen a területen, és számos munkalehetőség áll rendelkezésre. Fontos azonban megjegyezni, hogy ez a pozíció speciális készségeket és képesítéseket igényel.

Az SAP-tanácsadó felelős az SAP rendszer megvalósítási szolgáltatásaiért. Mélyen ismerniük kell a rendszer működését, és pontos következtetéseket kell tudniuk levonni. Ez a szerep kihívást jelent, ezért ha SAP-tanácsadó szeretnél lenni, akkor megfelelő hard és soft skillekkel is rendelkezned kell."

Hát - izé - még mindig nem értem... - tulajdonképpen mit is kell szakérteni? Miféle "speciális" készségek és képesítések kellenek? Vagy talán ez egy gazdag családok ivadékainak fenntartott, valós szakmai képesítést nem igénylő, felügyeleti adminisztrációs munkakör?

okt. 8. 14:58
 3/5 anonim ***** válasza:

2

Ha nem érted, akkor kérdezz, de ne beszélj hülyeségeket.

Ezer féle vállalt ezer féle igényekkel rendelkezik a vállalatirányítási rendszerekkel kapcsolatban. Pl egy termelő cégnek más feature-ökre van szüksége, mint egy munkaerőközvetítőnek vagy egy ingatlanalapnak. Mivel a vállalatok rengeteg adattal dolgoznak, ezek tárolása, rendszerezése és lehívása iszonyatosan sok időbe és energiába telik, ha nincsenek megfelelő rendszereik. Egy SAP tanácsadó abban segít, hogy egy cég minél hatékonyabban működjön ebből a szempontból.

Nyilván nem Mari néni kisboltjának van szüksége erre, de mondjuk egy 80 entitásból álló cégcsoportnál már az isten sem fog kiigazodni az adatok közt, ha ezek nincsenek megfelelően rendszerezve, a rendszer nincs megfelelően karban tarva és azért sem jár piros pont, ha a változó piaci elvárásokkal nem tud lépést tartani a cég.

okt. 8. 15:39
 4/5 anonim ***** válasza:

#3 - te tisztában vagy vele, hogy miről beszélsz? Mert csak visszafogottan megjegyzem, hogy mifelénk az ilyen szövegeléseket "bullshit" kategóriának nevezik!

"és azért sem jár piros pont, ha a változó piaci elvárásokkal nem tud lépést tartani a cég."

- ja, mert egy 80 entitásból álló cégcsoportnál valakit érdekel is a vevők elvárása! Akkor például miért gyártanak ennyire szar és javíthatatlan gépkocsikat, vagy kiégő LED alávilágítású LCD paneleket? A pitsába az egész rothadó kapitalizmussal...

Minden eddigi kutatásom szerint "Sap tanácsadó" szakma nem létezik. A létező szakmákra példa:

Ács, szabó, vízvezeték szerelő, gépész konstruktőr, számítógép programozó, vegyésztechnológus, útszéli örömlány, stb. - ne ezek a szakmák!

okt. 8. 15:59
 5/5 anonim ***** válasza:

4

Leírtam viszonylag érthetően, hogy mit jelent - innentől kezdve nem az én problémám, hogy nem tudod felfogni.

Külön röhej, hogy a programozót igazi szakmának minősíted, az SAP tanácsadót meg nem, miközben a két munka igen szorosan összefügg. Mit gondolsz, a programozók saját maguk találják ki a szoftvereket? Dehogy. Az ügyfeleikkel, de leginkább azok megbízottaival történő konzultációk alapján fejlesztik azokat.

Mert hát azt ne mondd nekem, hogy egy random programozó annyira képben van az ÁFA törvénnyel, hogy kisujjából kirázza az ÁFA könyveléséhez szükséges rendszert. És ez csak az adózás témakörének egyetlen egy részlete. Pontosan azért van szükség SAP (vagy egyéb vállalatirányítási rendszer) tanácsadókra, hogy a programfejlesztők az ügyfél üzletmenetének megfelelő szoftvert tudjanak gyáratni. Nyugodt lehetsz, hogy 10 programozóból 10-nek gőze sincs, hogy előlegkifizetés esetén az áfát milyen periódusra kell könyvelni vagy a visszárú áfáját hogyan kezeljük. És ismétlem, ez CSAK adózás és CSAK egy adónem.

Ha tényleg érdekelne, szívesen mesélnék ezekről, vagy akár ajánlhatnék is irodalmat, de gondolom három mondat felületes elolvasása után te már úgyis eldöntötted, hogy mindent tudsz.

Hát legyen.

okt. 8. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!