Magyarországon csak úgy lehet meggazdagodni hogy vagy rabló cigány vagy, vagy az IT-ben dolgozol fehérként?
"Nagyjából ez a csúcsa ha csak fejlesztöi felelösségeid vannak(legalábbis annál a cégnél, ahol én dolgozom)"
Igen, annal a cegnel, ahol te dolgozol. Nyilvan erdemes jol fizeto cegnel dolgozni inkabb.
Honnan tudod, hogy hol dolgozik? Ezt a KKV-s leszólást se értem, vagy itt csicska meg lúzer mindenki aki nem nemzetközi cégnél dolgozik?
"Érdekes, nekem diplomám van, mellette lassan 2 év tapasztalatom és nettó 509 ezret viszek haza."
...
Nah mindegy, lényeg a lényeg, nem kell mindent elhinni, amit mondnak"
Szóval saját magadat tekinted reprezentatív mintavételnek és azért mert te sz@rul keresel mindenki más hazudik, beleértve a hozzászólókat, salary guidekat és a nyilvános, bérsávval feladott álláshirdetéseket. Mindenesetre ilyen beszükült gondolkozásmóddal ne lepődj meg ha 10 év után sem fogsz többet keresni, mint egy pályakezdő.
Az 1-3 milliókat kereső IT-sok nem tekinthetők gazdagnak, amolyan jóltartott alkalmazottak.
A gazdagság milliárdos vagyont, tulajdonolt vállalatcsoportokat jelent. A gazdagoknak elsődleges jövedelme tőkejövedelem, munkajövedelmük max hobbiból származik.
Magyarországon jelenleg egy önkényuralmi rendszer van, amely egyfajta feudális szabályok szerint osztja el a nemzeti vagyont a kegyelteknek. A kegyelt státusz politikai hűséghez és hasznossághoz kötött, tehát ebben az országban politikai kapcsolatok, szervilizmus a gazdagodás meghatározó tényezői.
Mondjuk az ITben pont semmit nem számít a diploma ha már szenior szinten vagy. Az első egy két munkahelynél, az első pár evbetn számít valamit.
A kérdésre a válasz:
Kezdj el építőipari szakmát tanulni. Már most rengeteg balek van, aki kethetes felújításáért kifizet 1,5-2 milliót számla nélkül egy burkolónak, kőművesnek. De reálisan is havi 1,5 nettó simán összehoz. És egyre jobban fognak keresni, mert egyre kevesebben akarják csinálni. De még az autószerelő is jó irány lehet. Azok is 10-15 ezre+áfa óradíjban vannak az olcsóbbak. Ja és egy hónapja szereltettem klímát. 70 ezer volt számla nélkül 3 órás munka 😂 és 3,5 hetet vártam rá.
#1 vagyok
Miért írja itt mindenki, hogy szarul keresek?
KÖNYÖRGÖM 1.5 év tapasztalatom van xD
Mennyi kéne keressek? 4 milliót / hó?
Köszönöm én boldog vagyok a nettó 550 ezremmel / hó 1.5 évnyi tapasztalattal.
Gondolom itt érettségi nélkül annak idején a pályakezdők 3 milliós bérrel kezdtek ....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!