Melyik éri meg jobban?
Külföldre mennétek (Ausztria) szakmunkát végezni vagy itthon dolgoznátok mondjuk pénzügyi területen?
Valahogy most egyre borúsabbnak látom a helyzetet itthon. Bár külföldön sem rózsásabb a helyzet más területeken, de azért ha dolgozol van jövőd. Ami miatt még inkább elgondolkodtam, hogy valamit kellene lépni, mert van egy gyermekünk. Ha csak ketten lennénk a férjemmel vagy el evickélnénk itthon vagy könnyen mennénk ki. De most valahogy minden más. De most már más a helyzet, mert normális oktatást, ellátást szeretnék a gyermekemnek. Ugyanakkor nem könnyű mindent és mindenkit magad mögött hagyni. Németet középfokon beszélem.
Kíváncsi lennék a véleményetekre. Csatoltam szavazást, de szívesen fogadom, ha kifejted a véleményed.
Hogyha nincs saját lakásod, akkor külföldi munkával pénzügyileg jobban jársz.
Saját lakás és szakmában való fejlődési lehetőség esetén (+ család, barátok) nekem Magyarországra billen a mérleg. Főleg ha pénzügyi területen van lehetőséged később HO-ban külföldre dolgozni.
Ez teljesen egyén és élethelyzet függő.
Szerintem a külföldi munka úgy éri/érte meg, ha az ember
1. nagyon jó szakember és az ottan iszinthez képest is jól tud keresni. Tehát a német/osztrák minimálbérért én nem mennék ki ha jó szaki lennék, akkor inkább itthon maszek vállalkozóként több lehetőség lenne.
2. Nincs itthon semmije, se gyerek, se kutya, se macska, nincs normális végzettsége viszont hajlandó dolgozni. Ekkor nadrágszíj meghúz és robotolni kell pár évet, majd hazajönni és az ott megkeresett pénzt itthon befektetni, majd valami kevésbé megerőltető és nyilván rosszabbul fizető melóból megélni. Régen sokan csinálták ezt, ma már nem tudom mennyire működőképes. Főleg az ingatlanárak iszonyatos emelkedése miatt.
Szia!
Én jelenleg itthonról dolgozom külföldre pénzügyi területen. Megbeszéltük a párommal, ha jön a baba, megyünk külföldre.
Bár nekünk még jó itt, neki már nem lenne az.
6-os vagyok.
Miért lettem lepontozva? 😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!