Mire költenétek, ha lenne minimum havi 1 milliós fizetésetek?
Van, így 40-hez közel, építem az első házam (lakásunk van). Sok elmegy az életre, 2 gyerkőc, kocsi, meg a pénznyelő.
Amúgy nem szórjuk egyáltalán, normál kis gyerekes nyaralások ami luxus, belföldön, meg elég sokat rendelünk kaját/éttermezünk, mert sokat dolgozunk. Azt a kis időt, ami van, inkább a gyerekekre szánjuk, minthogy álljunk 2-3 órát a konyhában. Így is pakolás, takarítás, fűnyírás, szülőlátogatás, semmire nincs időnk.
Fiatalabban sem vertem el a pénzem, bár nem is volt mit.
Akkora vagyont építenék, hogy tőkejövedelemből meg tudjak élni és ne kelljen munkába járni.
Ez a saját lakáson kívül mai értéken olyan 70-80 milliótól menne, tehát kb. 8-10 évet kellene ott dolgoznom ehhez, ha már lenne saját lakásom. Ha nem lenne, akkor akár 15-öt is.
Van.
Ugyanarra költjük, mintha csak 500e lenne, csak az arányok eltérőek.
Így több megy a megtakarításba, többet utazunk, összességében jobb minőségű életet élünk.
Semmire, mint ahogy most sem költöm semmire a bevételeim 2/3-át.
Félretenném, befektetném.
Nincs szükségem semmiféle szarságra, főleg nem magamutogatás céljából státusszimbólumokat vásárolgatni.
Az egyetlen drága "hobbim", hogy elmegyek hétvégente sörözni a haverokkal. Ha ez nem lenne vagy csak ritkábban, akkor szerintem a minimálbérből simán, de talán még kevesebből is kijönnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!