Igazságügyi szervező végzettséggel hol tudnék elhelyezkedni esetleg szakmán kívül?
Sziasztok! Igazságügyi szervezői végzettséggel rendelkezem, az egyetem után egy munkahelyem volt, az is sajnos csak fél évig.
Szeretnék elhelyezkedni, de 4 hónapja nem tudok, millió önéletrajzot beadtam különféle helyekre, de összesen csak egy interjúra hívtak be.
Szerintetek mi lehet a probléma, gyakorlatilag a 0 szakmai tapasztalat vagy pedig hogy fiatal vagyok?
Kezd már kikészíteni a dolog, főleg mikor azzal jönnek szerezzek 2-3 munkatapasztalatot… ha nem vesznek fel sehova úgy nehéz:D
Próbáltam bekerülni kormányhivatalokhoz, önkormányzatokhoz, bíróságra, ügyészségre, mezőgazdasági cégekhez ügyintézőnek, sőt értékesítőnek is, de egyszerűen semmi.
Akik hasonló végzettséggel rendelkeznek, vagy tudja mit csinálok rosszul segítene?
Számomra nem szégyen a munka, csak szerettem volna valami végzettség specifikus helyekre bekerülni.
Gyártósor mellé nem akarok kerülni, minden más szóba jöhet.
Válaszokat, segítségeket, tippeket várom hozzászólásban és előre is köszönöm!
Ja még annyit hozzátennék, hogy aktívan, mindennap keresem az állásokat, személyesen is viszek be önéletrajzot ahova csak tudok, pl. postára is bevittem.
Foglalkoztatási osztályon nyilvántartásba vagyok véve mint álláskereső, de gyakorlatilag semmi értelme nincs.
Egyébként 23/F
"Szerintetek mi lehet a probléma, gyakorlatilag a 0 szakmai tapasztalat vagy pedig hogy fiatal vagyok?"
Az hogy egy teljesen értéktelen, büfészakos végzettséged van.
Egy olyan szakot végeztél, ahol a munkavégzés helyén már a bútorzathoz tartozik Marika néni, meg Pista bácsi és ha ők kihullanak és üresedés van adott pl kormányablakban, mindig van egy osztályvezető/képviselő munkanélküli rokona, barátja, vagy azoknak a gyereke, akinek kell valami állás. Gyakorlatilag ez a baj, nem a 0 tapasztalat.
Be kell adogatni mindenfelé az önéletrajzot, aztán valahol hátha elfogy az ismerős, akinek kell valami meló.
Szakmán kívüli elhelyezkedés pedig: bármi aktatologatás, amihez igazából nem kell végzettség. Ha mázlid van olyan nagy cég, ahol van jogi osztály és maguk mellé vesznek. Menj vissza az egyetemre és csinálj egy jogász képzést.
Jogi asszisztensi munkák nem olyan rosszak. A fizu nem a legjobb persze, de gyakran van home office lehetőség, megy egy csomó dolog.
És ez nem egy rossz végzettség. Van egy diplomád a jogot meg rövidítve megtudod csinálni és már van egy jó alapod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!