Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi ez az úszás hiszti a...

Mi ez az úszás hiszti a légiutas-kísérőkkel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Mindenfelé ez a fő vesszőparipája a jelentkezőknek, (gondolok itt a fapados Wizzair, Ryanair társaságokra) hogy úszni kell tudni.

Most már kíváncsi vagyok, hogy mennyire van ez komolyan véve, mit takar a felvételin az, hogy úszni kell?

Például, ha én oda-vissza leúszok egy hosszt az már elég? Vagy tudni kell lebegni még 15 percig egy helyben fennmaradni? Ki kell menteni egy embert a vízből? Azt azért megnézném, hogy egy tokkal-vonóval 54 kilós stewardess hogyan cibál ki egy 100 kilós kapálózó férfit a medencéből...

Arab légitársaságoknál láttam, hogy ott mentőmellényben végzik a gyakorlatokat és az elmondások alapján nincs annyira szigorúan véve és sokan rá is stresszelnek fölöslegesen.

Ha én nem vagyok jó úszó, mert nem szabályosan úszok, nem tudok sokféle számban úszni, viszont azért bele nem fúlok a medencébe, akkor az már elég?

szept. 12. 14:06
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha munkaruhában átúszod a medencét, akkor oké vagy.

Ebben a munkakörben az életmentés is a munka része.

Ezért kell felkészültnek lenni.

szept. 12. 14:59
 2/9 A kérdező kommentje:
S valóban ez van a felvételi utáni vizes napon, hogy ruhástól mindenestől át kell úszni egy medencét?
szept. 12. 15:24
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Ruhástól, mentőmellényben kell úszkálni, utast menteni, gépből a vízbe ugrani, mentőcsónakba be kell tudni mászni a vízből, stb. Nem kell profin úszni, de legyen meg a vízbiztonság. Baleset esetén ne téged kelljen menteni, hanem te tudj menteni. Nem, nem kell 100 kilós cocákat cibálni, vannak ott sokkal kisebb emberek is.

Ha felvesznek, a tanfolyamon úgyis beléd verik mit kell csinálni.

Mondjuk az már elég nagy szégyen hogy valaki ilyen pályára készül és már a jelentkezés előtt kínja van... Megvannak a követelmények, azoknak pedig meg kell felelni. Ha valamin tudsz javítani, mert nem orvosi, vagy más olyan probléma amira ráhatásod nincs, akkor javíts. Járj uszodába, tanulj úszni egy edzővel pár hónapig.

szept. 12. 16:51
 4/9 anonim válasza:
65%
Bocs, de inkább a posztod hiszti. :)
szept. 13. 07:44
 5/9 anonim ***** válasza:
49%
Hát, a poszt a hiszti…
szept. 14. 09:45
 6/9 A kérdező kommentje:
Ok
szept. 14. 12:02
 7/9 A kérdező kommentje:
Hármasnak köszönöm az infót! Ha nem lesz más lehetőségem akkor megpróbálom.
szept. 14. 12:03
 8/9 anonim ***** válasza:
Az úszás meg a nyelvtudás fejleszthető. Bár ennyit kellene csak tennem. De én pl. sajnos elbukok ott, hogy nem vagyok 157 cm csak 156:( Pedig eü. Végzettségem is van stb.
okt. 14. 18:19
 9/9 anonim ***** válasza:

50 vagy 100 métert (már nem emlékszem pontosan, régen csináltam már a képzést) kell tudnod úszni mellény nélkül.

A mellényben való úszás része a képzésnek. Nem kell annyira ráparázni. Repülőkön található kis csónakba kell tudni mászni vízből és embereket kell tudni felhúzni oda. Sok helyen van olyan feladat is, hogy a medence aljáról fel kell hozni pár dolgot. Vannak olyan légitársaságok, ahol úgy nehezítik a mentési gyakorlatokat, hogy lekapcsolják a villanyt vagy félhomályt csinálnak és közben a trénerek baromi hideg vízzel locsolják a tanulókat (nálunk szerencsére nem volt ilyen).

Szóval, ha tudsz úszni, akkor nem lehet problémád és ne fossál tőle :)

Nem felvételin tesztelik az úszás tudásod, hnem már a tréningen. Ha ott derül ki, hogy nem megy az úszás, akkor elbúcsúznak tőled.

Minden eshetőségre fel kell készülni, ezért fontos a vízből mentés és az úszás tudás.

nov. 10. 20:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!