Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Vidéki állás kevesebb pénzért...

Vidéki állás kevesebb pénzért vagy Budapest több pénzért?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Kicsit nehéz helyzetben vagyok, éppen állást keresek és egyszerre bejött két ajánlat is.

Az első Budapesten lenne, a havi fizetés pedig nettó 400 ezer forint lenne, ezen felül éves teljesítménybónusszal. A munkaidő picit hektikus, de nem vészes, nem kell éjszakázni vagy ilyesmi, plusz betanulás után lenne heti két home office.

A második nem Budapesten, hanem egy megyeszékhelyen lenne, a havi fizetés pedig nettó 300 ezer forint, szóval jóval kevesebb, mint az előzőnél. A munkaidő kiszámítható nagyjából 8-tól fél 5-ig tart, viszont home office nem nagyon van, maximum ha külön kérem egyszer-egyszer különleges esetekben.

Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek pusztán anyagi szempontból melyik érné meg jobban? Van akkora anyagi különbség Budapest és más nagyobb városok között (pl. albérletárakban, élelmiszerárakban, esetleg kajarendelés árában), hogy megérje a vidéki ajánlatot elfogadni?

Ha valaki ír privátot, annak szívesen elmondom hogy pontosan milyen városról van szó, csak nyilvánosan nem szeretném kiírni, mert nem akarom hogy megtaláljanak azok az ismerőseim, akik használják ezt az oldalt :)

szept. 10. 16:16
 1/5 anonim válasza:
100%
Árkülönbség csak az albérlet/lakás árakban van, de nincs akkora különbözet, mint amennyivel többet keresnél Budapesten. Az albérlet árak kerület-függőek, így érdemes nézelődni. Tömegközlekedés szempontjából is Budapestet mondanám. Árban nem nagyon van eltérés (+ ha van országbérleted, az kiváltja bkk bérletet is), de sokkal jobb, mint bármelyik másik városban.
szept. 10. 16:36
 2/5 anonim ***** válasza:
79%
Én azt választottam, hogy budapesti állás magasabb fizetésért, vidéken élve alacsonyabb költségekkel. Win-Win-Win.
szept. 10. 16:56
 3/5 A kérdező kommentje:
Kettes: Ez nagyon szuper, de nekem ez most nem opció :D A pesti munkához irtó sokat kellene ingáznom agglomerációból, az meg nekem nem megy (próbáltam már korábban, majd megőrültem a sok utazgatástól). Teljes remote munkát meg nem hiszem, hogy kapnék, nem vagyok IT-s vagy hasonló, ahol ez jobban bevett.
szept. 10. 18:08
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha hajlandó vagy naponta 30-45 percet kétszer utazni/buszozni, akkor mindenképp Budapest. Külső kerületekben ingatlan nem (sokkal) drágább mint megyeszékhelyeken
szept. 11. 09:51
 5/5 anonim ***** válasza:
37%

Attól függ. Nettó 400 Bp-en ha egyedül kell albit bérelned, kb. az éhenhaláshoz elég csak.

Nettó 300 vidéken, attól függ merre felé, bár szerintem megyeszékhelyeken ennél többért is lehet viszonylag egyszerűen munkát találni.

Az albérlet nem is biztos, hogy olcsóbb, főleg Győr és hasonló városokban.

Nehéz helyzet az tény.

Igazából mindkét opció szar, azt kellene mérlegelned melyik melónál van viszonylag könnyen és gyorsan feljebb lépési lehetőség. Addig meg kihúzni valahogy.

szept. 11. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!