Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi ez a lifecoach vállalkozási...

Mi ez a lifecoach vállalkozási divat? Mit csinálnak ezek az emberek? Mire jó ez?

Figyelt kérdés

Önmagukat vállalkozónak mondják, az hogy pontosan mit csinálnak, az sosem derül ki mert mindig ködösítenek.

Magukat life-coach-nak hívják, szép ruhákban, hamis rolex órákban szeretnek járkálni, formára nyírt szakáll, tökéletes megjelenés. Es azt vettem észre hogy olyan szinten hazudnak hogy az vicc.

Macbook van náluk szinte kivétel nélkül, és az a "munkájuk" hogy egész nap azon nyomkodnak valamit.

Nemrég találkoztam ilyen emberrel is.

Mit csinálnak ezek? Miért kapják a pénzüket? És ha egy ilyen ember mellé odamész 'tanulni', az nem inkább csak lehúzás?

szept. 5. 16:24
 1/3 anonim válasza:
100%

Nekik arra jó, hogy a hülyékből meg tudnak gazdagodni.

Röviden arról szól, hogy valakinek azért fizetsz, hogy megmondja neked, hogy mit csinálj.

Totál megéri. 😅

szept. 5. 16:34
 2/3 anonim válasza:
100%
Az #1 valaszolonak reszben van igaz. Tuti van olyan is, akit ő írt, hogy megmondja mit csinaj. Egy rendes coach nagyon nem ezt csinálja, tudom, mert nemreg kíváncsiságbol csináltam egy ilyen képzést, es meglepően érdekes volt.
szept. 5. 17:02
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Normális coach-nak szokott lenni egy alap diplomája, sok HR-es, pszichológus dolgozik ilyen területen és van ennek egy normálisabb szintje, pl középvezetők mellett multiknál- én pont mostanában dolgozok egy ilyen szakemberrel.

Ők sokszor inkább alkalmazottak, ha pedig vállalkozók, akkor nagyobb, ismertebb céges ügyfeleik vannak.

A bohóc, aki ilyen közösségi irodákban, mlm szinten nyomja a baromságait a tudatlanoknak, az általában nem a fenti, jellemzően humán vagy segítői diplomás alapképzettségű… ebben a szakmában is sok a kókler és abban igazat kell, hogy adjak az 1. válaszolónak, hogy életvezetési tanácsot szakképzett mentálhigiénés szakember, pszichológus, diplomás szociális munkás inkább kompetensebb adni (probléma jellegétől, egyéni preferenciáktól függően)- azért ők ezt évekig tanulják az egyetemeken.

Ha erre érdeklődésként, nézőpont tágításként még jön egy normális, szélesebb körben elismert szakképzés, ráképzés ilyen irányba, az teljesen OK- ők jelennek meg a nagyvállalati kultúrában… de az érettségizett FB bölcsességes másodgenerációs Coehlo-k csak átnyergelt ÖVB vagy mlm guruk vagy biztosítási ügynök színvonal.

A normális szakembernek van

- szakmai felelősségbiztosítása (van ilyen, lehet kötni ilyet!)

- rendelője vagy olyan multis kapcsolati hálója, ami meggyőző referencia

- kliensei között nem tiktok sztárok vannak és nem ilyen platformokon kell reklámoznia magát

szept. 5. 17:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!