Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Esélytelenként elmenni vagy...

Esélytelenként elmenni vagy lemondani az állásinterjút? Melyiket tolerálják jobban a munkáltatók?

Figyelt kérdés

Az esélytelen alatt arra gondolok, hogy alaposabban utánaolvasva a cég profiljának, rájöttem, hogy voltaképp nem érzem magaménak a területet és sajnos nem tudok jól hazudni. Tartok tőle, hogy belesülnék az interjúba.

Szívesen tanulok új területeket, készségeket, de ezen túl inkább csak a pénz motivál.

Szóval felmerült, hogy inkább lemondom, ne raboljuk egymás idejét feleslegesen. Viszont tartok tőle, hogy feketelistára fognak miatta rakni.

Szerintetek a két rossz közül melyik opciót nézik el jobban a cégek?

szept. 5. 00:17
A kérdező szavazást indított:
A motiválatlan, ám az interjún jelen lévő jelöltnek bocsátanak meg előbb a cégek.
Aki alkalmatlan, de (időben) lemondja az interjút, azt jobban elnézik.
13 szavazat
 1/5 anonim ***** válasza:
96%
Életem legjobb állásait, és nőit, mindig akkor/úgy szereztem, hogy az esélytelenek nyugalmával mentem oda, és én lepődtem meg legjobban, hogy bejött.
szept. 5. 01:00
 2/5 anonim ***** válasza:
79%
Ha amúgy belefér az idődbe, szerintem menj el, gyakorlatnak, tapasztalatszerzésnek mindenképp jó lesz. Persze készülj fel rendesen, nézz utána a cégnek, pár gondolatot tudj róluk, legyenek kérdéseid, stb.
szept. 5. 08:41
 3/5 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy sokszor hiába voltam legalább részben motivált az adott állás iránt (mármint a pénzen túl), és hiába készültem fel, szinte mindig volt legalább egy olyan pont, amire nem tudtam kellően szellemes/megnyerő választ adni. Borzasztó kínos tud lenni némelyik interjú.

Az a tapasztalatom, hogy a kisebb cégeknél általában lazább a légkör, itt jobban is veszem az akadályokat, míg a nagyvállalatoknál rendre arra mennek rá, hogy zavarba hozzanak, megalázzanak és/vagy kiugrasszák a nyulat a bokorból. Mentálisan már így sem vagyok túl jól, állandóan sírok, stresszelek, katasztrofizálok. Interjúkra azért próbálom magam összeszedni és mosolyogni, nem túl sok sikerrel.

Egy újabb rosszul sikerült interjú csak még mélyebbre ásná az amúgy sem túl magasan lévő önbizalmamat. Úgyhogy nagy a dilemma részemről.

szept. 5. 09:53
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem volt olyan interjúm, hogy totál esélytelennek éreztem magam, úgy gondoltam, nem sikerült az interjú, aztán meglepődtem, hogy felvettek.
szept. 5. 10:02
 5/5 anonim ***** válasza:

Egyiket se, kérdező!

A cégek nagyjából nagy ívben lesz@rják a lelkivilágodat.

Ha tudod, hogy nem éreznéd jól magad, akkor ne menj el, még ha esetleg felvennének, akkor se.

Ők se hülyék, ha rájönnek, akkor a próbaidő alatt kirúgnak... ami neked még pszichésen is megterhelő lehet, mert nem kell indokolni, így nem tudhatod biztosan, hogy ez-e a kirúgásod oka...

Na most ettől kíméled meg magad, ha eleve oda se mész.

szept. 10. 16:24

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!