Most komolyan ennyi embernek a munkájához szükséges az
angol?
Figyelt kérdés
Te használod a munkád során?
Az álláshirdetések 90%-ában követelmény az angol nyelvtudás.
Sokszor futok bele abba, hogy a munkakör teljesen megfelelne, sok év munkatapasztalatom van, de megkövetelik az angolt. Miközben úgy gondolom, hogy abban a munkakörben egyáltalán nincs szükség nyelvtudásra. (pl.bérszámfejtés)
Nekem több külföldi kollegám van, ők angolul kommunikálnak a (külsős) bérszámfejtéssel, gondolom, az általad említett hirdetésben is ilyen helyre keresnek embert.
aug. 30. 22:14
2/26 anonim válasza:
Persze. Világnyelv.
aug. 30. 22:27
3/26 anonim válasza:
Az ELTE csinált egy felmérést, jó 4-5 éve. Azok közül, akiknek kell a diplomához és/vagy a munkafelvételinél a nyelv, a 70+% -uk, sacc/kb. soha nem használja a munkája során.
Mert egy óvónő, tanár, védőnő,... mikor? Hol? Mostani helyemen van egy srác spanyollal, szerinted? Meg elve, sok helyen, így nálunk is, szaktolmács van alkalmazva, mert nem akarja senki elvinni a balhét, ha valamit félremond/ír.
aug. 30. 22:33
4/26 anonim válasza:
Én speciel használom, igen, mert vannak külföldi partnereink és üzletfeleink. De ha nem is kéne a munkámhoz, az szerintem érthető, hogy a sok egyforma végzettségű ember közül vmi alapján szűrni akarnak a cégek.
aug. 30. 22:52
5/26 anonim válasza:
Nálunk nem kell használni de szortírozni kell mert több ezer önéletrajzot biztos nem fog végigolvasni az egyetlen kolléga aki ezzel foglalkozik.
Aki nem beszél angolul általában lustább és butább.
Az sem igazán segít a helyzetén, hogy ki van írva kell angolul tudni és úgy jelentkeznek, hogy nem beszélik.
aug. 30. 23:28
6/26 anonim válasza:
6. Állatorvosként köszönöm azt, hogy rávilágítottál a létezésem értelmetlenségére. Megyek, le is húzom a WC-n a diplomámat. Csak 6 évem ment rá, de ki számolja.
aug. 30. 23:38
7/26 A kérdező kommentje:
Én nem lennék rossz munkaerő. Pályázatírásban is otthon vagyok. Uniós pályázatot is írtam és nyertem úgy, hogy soha nem tanultam. Nem gondolom magam selejtnek, de nem tanultam angolul gyerekkoromban. Illetve külön órákon próbálkoztam vele, de egyszerűen nem tudtam mit kezdeni, annyira logikátlan volt számomra ahogy írják és mondják. A logikusabb nyelvek, mint a német, tanulhatóbb volt, de annak meg a hangzását utáltam. Persze szerelemből tanultam nyelvet is, olaszból van középfokúm. De így valóban, maradnak az alulfizetett munkakörök. Aztán lehet, hogy eljött az ideje annak, hogy ugyanazt az energiát saját vállalkozásomba fektessem. Ha tízmilliókat tudtam szerezni a végtelenségig kizsigerelő munkahelyeknek, akkor meg tudom teremteni a saját vállalkozásomat is.
aug. 30. 23:53
8/26 anonim válasza:
Vegyél egy papírt valami ótvar nyelvsuliból, és ennyi.
aug. 30. 23:59
9/26 anonim válasza:
Én tulajdonképpen csak az angolt használom a munkám során, magyart egyáltalán nem.
aug. 31. 08:31
10/26 anonim válasza:
#6 hát persze. Ezt meg fogom mondani jövő héten az egyetemen a tanszékvezetőnknek, akinek nem csak szakkönyvei jelentek meg, hanem többször volt már vendégprofesszor egy bécsi és a salzburgi egyetemen is: értéktelen ő is és a munkája is, hisz CSAK magyarul és németül végzi 😂
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!