Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek se stimmel valami?

Anyuka001 kérdése:

Szerintetek se stimmel valami?

Figyelt kérdés
A munkaadóm állítólag 4 órára jelentett be már a tavalyi évre is. Mindig zsebből fizetett, azzal nem volt gond. A tavalyi adóbevallásomat meglàtva ledöbbentem. 220ezer Ft volt az éves fizetésem! Ez hogy lehet, ha tényleg be voltam rendesen jelentve? Hétfőn megyek a hivatalba rákérdezni, de addig is érdekelnének a vélemények.

aug. 30. 19:51
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
IgaziÚriember! Arra értettem, hogy a munkaóráimat kifizette rendesen! Csak abban nem vagyok biztos, hogy voltam/vagyok bejelentve! Kiderült pl., hogy a kollégám be se volt jelentve...
aug. 30. 23:55
 12/21 anonim ***** válasza:
229 Forintra jön ki a fizetésed, tehát nem voltál bejelentve.
aug. 31. 00:24
 13/21 A kérdező kommentje:
12anonim de adóbevallást csinált a könyvelő. Lehetséges, hogy csak alkalmanként jelentett be?
aug. 31. 00:30
 14/21 anonim ***** válasza:

"Lehetséges, hogy csak alkalmanként jelentett be?"

Munkaviszony akkor keletkezik, amikor arról megállapodtatok. Ilyenkor a munkáltató bejelent a NAV-hoz, mint biztosítottat. A munkaviszonyt fel kell ahhoz mondani, hogy megszűnjön, a határozott időre kötött munkaviszonyt kivéve, mert az egyszerűen lejár és automatikusan megszűnik a munkaviszony.

Alkalmanként bejelent az pedig azt jelenti, hogy egyszerűsített foglalkoztatottként dolgozol ott nála. Ez a "napi bejelentéses" foglalkoztatás. Azokra a napokra jelent csak be, amikor megjelensz munkára. Ez nem tipikus munkaviszony, írott szerződés sem kell hozzá.

Jó lenne, ha kiderítenéd, mégis milyen jogviszonyban dolgozol ott.

NAV ügyfélkapun keresztül (ÜPO) le lehet kérdezni mindenféle foglalkoztatási bejelentést. Abból egyértelműen kideríthető.

aug. 31. 08:18
 15/21 A kérdező kommentje:
Hétfőn megyek ügyfélkaput csináltatni! Mindenképpen utánajárok! A könyvelője szerint minden rendben van... dehát tudjuk, hogy általában "hazabeszél".
aug. 31. 08:23
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
De hogy a búsban nem vetted észre a dolgot csak az adóbevalláskor? A bérlapon feketén-fehéren rajta van a béred. Ha meg nem kaptál bérlepot, akkor már ott gyanúsnak kellett volna lennie!
aug. 31. 12:19
 17/21 anonim ***** válasza:
Azt mondod 4 órára vagy bejelentve, tehát 229 forintot kellene kapnod óránként. Annyit kapsz? Mert akkor valóban rendben van minden...xd
aug. 31. 12:45
 18/21 A kérdező kommentje:
Kicsit bonyolult...Megegyeztünk, hogy bejelent 4 órára minimálbérrel, de órabérben fizet ki. A kp-s fizetéssel nem is volt gond, de a bejelentésnél valami stikli lehet! Nem létezik, hogy rendes 4 órás bejelentésnél ennyi a pénz! Ezért fogok most utánajárni, hogy voltam bejelentve...
aug. 31. 15:18
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Tehát azt már megállapítottuk, hogy beleegyeztél az adócsalásba, most már csak a mértéke a kérdés.
aug. 31. 16:44
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

"Oda nem is kaptam új szerződést."

Nem is feltétlenül kellett, hogy kapj

aug. 31. 23:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!