Gyakornoki munkát hagynék ott, ilyenkor kell felmondási lapot írni?
"Aláírattak pár papírt velem..."
És fizetést kapsz? Ha igen, akkor munkaviszony írásbeli felmondással, ha nem, akkor nem.
De a főnöködnek mindenképpen szólnod kell. Tőle megkérdezheted, hogy kell-e írásos felmondás és menj-e a HR-re vagy sem.
Vagy ha a főnöködben nem bízol, akkor menj először a HR-re és ott megmondják, hogy mi a helyzet.
"Aláírattak pár papírt velem, de már nem emlékszem, hogy mik voltak rajta, és nem is kaptam meg a másolatát."
Csak gratulálni tudok! :)
A jövőre nézve ajánlatos megszoknod, hogy elolvasol mindent, mielőtt aláírod, továbbá nem írod alá, ha nem az áll benne, amiben megállapodtatok.
Ha aláírtad, akkor viszont a foglalkoztató köteles átadni neked belőle 1 eredeti (általa is aláírt) példányt.
Nem tudom, mit jelent az, hogy "gyakornoki" munka, de ha munkaviszonyban foglalkoztattak, ha kaptál az általad aláírt szerződésből példányt, ha nem, írásban kell a felmondást meglépned. Ugyanis az MT szerint az írásba fektetett megállapodást kizárólag írásban lehet módosítani, megszüntetni.
Diákszövetkezeten keresztül dolgozok, ilyen esetben azt írják, hogy nincs munkaviszony és felmondási lap sem kell.
#4, neked meg egy kis szövegértés fejlesztés nem ártana. Nem azt írtam, hogy nem olvastam el, hanem azt, hogy nem emlékszem rá. Nem pár napja volt.
Én sem írtam, hogy nem olvastad el, hanem leírtam, hogy mi az eljárás mielőtt aláírunk bármit is, és kérünk belőle egy példányt. Egy kis szövegértés...
A diákszövetkezeten (iskolaszövetkezet) keresztüli munkavégzés semmivel nem másabb, mint a többi, csak az a különbség, hogy nem kell járulékot vonni a belőle származó jövedelemből. Mivel ez nem számít munkaviszonynak (nem válsz biztosítottá általa), ezért nem kell járulékot vonni utána.
Mivel nem munkaviszony, ezért nincs mit felmondani, tehát felmondást sem kell benyújtanod az iskolaszövetkezet felé.
Az feltett alapkérdésedben csak azt az információt jelölted meg, hogy gyakornoki munkát végzel. Azt nem, hogy milyen formában (iskolaszövetkezeten keresztül).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!