Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyire elismert szakma a...

Mennyire elismert szakma a tanári pálya?

Figyelt kérdés
Nem a kormánytagok, hanem az emberek szemében. Régen, mikor kicsi voltam, én úgy gondoltam, hogy menő, ha valaki tanár. Ez még mindig így van?

aug. 15. 11:45
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
73%
10/0
aug. 15. 11:48
 2/12 A kérdező kommentje:
Miért?
aug. 15. 11:48
 3/12 anonim ***** válasza:
82%
Régen biztos nagyon megbecsültek voltak a társadaloban. Most meg nem. Alacsony a fizetés, nem vonzó a fiataloknak ez a pálya. Egyre alacsonyabb a színvonal a tanári képzésen, ezért sok idióta is elvégzi és áll tanárnak aki alkalmatlan. Innentől kezdve az oktatás színvonala is süllyed ami egyre több funkcionális analfabétát eredményez amiből egyenesen következik, hogy ujjal fognak mutogatni a tanárra, hogy egy semmirekellő nyomorult aki tanítani se képes. És ez rányomja a bélyegét az egész szakmára.
aug. 15. 12:01
 4/12 anonim ***** válasza:
74%

Attól függ milyen tanár és hol tanít. Ha általános iskolás ének-zene ez kb a púp a háton kategória.

De ha orvosin tanít anatómiát az eléggé meg van becsülve.

Én azt mondom, hogy a normális oktatásnak maximum magán úton van jövője ha így folytatjuk. Magán nyelv óra, magán matek tanár stb. Ami közoktatás címszó alatt megy valami tragédia.

aug. 15. 12:10
 5/12 A kérdező kommentje:

Akkor a másik kérdésem, mi a helyzet szerintetek a magántanárokkal?

Magántanár elismert, megbecsült "szakma"?

aug. 15. 12:14
 6/12 anonim ***** válasza:
18%

Rossz véleményem van róluk.

Régről én csak arra emlékszem, hogy vonalzóval folyton körmöst adtak és ugrálókötéllel hátbavertek ha nem vittünk elég szenet a suli fűtésére.

aug. 15. 13:22
 7/12 anonim ***** válasza:
73%
Ma a tanári szakma (alkalmazott vagy magán) elismertsége kábé a rendőr és a vasutas tárdsadalmi megbecsültsége között van. Magyarán a béka segge alatt.
aug. 15. 14:09
 8/12 anonim válasza:
61%

Ez attól függ, hogy hogyan tanítasz/nevelsz, és kiket tanítasz.

Az első fele nyilván rajtad múlik. Ha Te mindent beleadsz, türelmes, megértő, igazságos vagy, az mindenképp jó.

Ha viszont olyan buta, igénytelen réteg gyerekeit tanítod, akik ezt nem értékelik benned, mert nekik az iskola csak nyűg, és nem látnak tovább önmaguknál, akkor hiába teszel meg mindent, előbb-utóbb csalódni fogsz, kiégsz és vagy teljes közönybe süllyedsz, vagy otthagyod a pályát.

Saját tapasztalat: diplomás kolléganő és a saját lánya rendszeresen együtt fogyatékosoztak több általános iskolai tanárnőt a hátuk mögött. A kislány felkerült középiskolába. Egy neveletlen, beképzelt gyerekről van szó, és ezt a viselkedést más kollégák, illetve az osztálytársak sem díjaztak. Természetesen anyuka és a kicsi lány szerint itt is mindenki hülye, csak ők nem. Na, ilyenkor nem tudsz jó/menő tanár lenni a szemükben. Ha el tudod viselni az ilyesmit, akkor oké.

aug. 15. 14:12
 9/12 anonim ***** válasza:
21%
Egyetemi professzorként én félistennek gondolom magamat, főleg úgy hogy nem holmi büfészakon oktatok hanem természettudományos emberként mérnököket, leendő kutatókat és komoly szakembereket. A h-index értékem is az egekben van, anyagilag is bőven meg vagyok becsülve, mert nemzetközi projektekben veszek részt, valamint egyéni vállalkozóként szakértői tevékenységet végzek az oktatás mellett. Egy igazi csodás elme vagyok.
aug. 15. 14:21
 10/12 anonim ***** válasza:
43%
Szerintem egy szakma önmagában nem elismert, viszont ha jól teljesítesz, neved lesz a szakmában, akkor elismert leszel. Pénz része viszont egy másik téma, nem mindig jár a kettő együtt.
aug. 15. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!