Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Németországban vagy Hollandiáb...

Németországban vagy Hollandiában magasabb az életszínvonal?

Figyelt kérdés

Gondolok itt az átlagbérekre,átlagkiadásokra, oktatatásra,egészségügyre.

Tegyük fel mind a két ország nyelvét beszéli valaki. Melyik a vonzóbb célállomás?

aug. 9. 07:36
 1/7 anonim ***** válasza:
66%
aug. 9. 09:04
 2/7 anonim ***** válasza:
9%

"Tegyük fel mind a két ország nyelvét beszéli valaki. Melyik a vonzóbb célállomás?"

Egyik sem, 2024-ben csak az aluliskolázott idióták költöznek ilyen ótvar helyekre. Én contractorként vásároltam nyaralót az olasz riviérán és teljes home officeból dolgozom amerikai cégnek, így bőven átlag feletti életszínvonalon élek. Ebből egy átlagos dögunalmas életet tudnék leélni Hollandiában vagy Németországban: családi ház, autó, feleség, gyerekek és ilyen semmitmondó középosztálybeli élet, helyette viszont Dél-Európában és Magyarországon pörög a luxus és füstöl a pacek mert olcsó minden 😎

aug. 9. 09:30
 3/7 anonim ***** válasza:
72%
2-es milyen területen dolgozol? Én IT-ban, itt a contractori távmunka lényege sajnos pont az, hogy olcsó munkaerőt keresnek a cégek szar munkára, a fizetések megállnak ilyen 150 000 dollár körül és így sokkal jobban megéri kimenni egy jól fizető országba, mert az elérhető fizetésbeli különbség sokkal nagyobb, mint a megélhetési költségek különbsége.
aug. 9. 09:51
 4/7 anonim ***** válasza:
31%
#3 Research / Science területen dolgozom kutatóként (K+F projektek). Nem adnak jelentősen magasabb fizetést az anyaországban sem (asszem évi 20 000 USD lett volna a diff, de a CoL annyival drágább hogy abszolút nem érné meg)
aug. 9. 10:08
 5/7 anonim ***** válasza:
83%
4-es mennyit fizetnek ezen a területen?
aug. 9. 10:13
 6/7 anonim ***** válasza:
2%

Szerintem ez mindegy neked, hiszen úgysem értesz hozzá.

aug. 9. 10:34
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

6-os valóban nem, de az elérhető fizetések ugye kvázi publikusak minden területen, egyrészt sok államban már kötelező megadni legalább egy alapbér sávot, másrészt tech szektorban megosztjuk egymással a fizetéseket különböző erre specializálódott weboldalakon és fórumokon. Nem értek pl. data science területhez, de ettől még látom a fél millió dollár feletti kompenzációkat.

Csak kíváncsi vagyok, hogy mennyit fizetnek egy contractornak a te területeden a ténylegesen elérhetőhöz képest, ehhez nem kell értenem magához a területhez.

aug. 9. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!