Mostanaban Angliaba kikoltozok tapasztalatara lennek kivancsi, hogyan is zajlott a kikoltozes?
Mar kinn elek lassan 20 eve. Regi ismeros szeretne kijutni. Tolem kerdezte, mi a menete, en persze rogton mondtam neki, hogy fogalmam sincs. Aztan utana olvastam. Nagyon bonyolultnak tunik.
Az en velemenyem az, hogy tul kockazatos lenne szamara. Parjaval egyutt jonnenek. A parja elmondasa szerint szakmajaban nagyon jo, de nem fizetik meg es ezert akarnak kijonni. Egy nagyvarosba fognak koltozni. Egyelore semmit nem lepnek az ugyban, sok mindent kell elintezniuk. Plusz dolgokat a vizumon es az allaskeresesen kivul el kell adniuk az ingatlanjukat hogy legyen penzuk. A kapcsolatuk se stabil mert 3 eve vannank egyutt, ez alatt vagy 4x mentek szet. Az ismerosom es parja eleg surun valtogatjak munkahelyuket 3-9 havonta, illetve tobb honapos kihagyasokkal. Valami 80-100 ezres munkaban remenykednek.
Erdekelne mennyire volt bonyolult kijonni az uj szabalyokkal, milyen egyszeru talalni olyan munkaltatot, amelyik regisztralva van, tenyleg kifizetik az egesz hobelebancot a munkaltatok? Ahogy elnezem, eleg bonyolult. Figyelni kell az allasokat, csekkolni hogy regisztraltak, es hogy hajlandoak e honapokat varni, mire munkaba allhatnak. (kozben meg nekik a lakas eladas is bejatszik)
Reszletes tortenetek is erdekelnek.
Nem tudom en se hogy honnan vettek hogy ilyen magas fizetesuk lesz. Amit mondtak, hogy mit csinal, arra en kerestem munkakat is a 40 es nagyon max 70 kozott talaltam, de arra ugy hogy 8 eves munkatapasztalatot is igenyli ebben a munkakorben. Szerintem orulnek ha egyaltalan ossze jon es megkapjak a minimum fizetest amivel jogosultak lesznek a vizumra.
Ez a vizum meg azt is kikoti, hogy mennyit kell keresniuk minimum, sot az adott allasban lehet hogy meg is kell haladjak ezt a minimumot. az o munkakore azt hiszem kozel 50et igenyel minimum. kabe ennyit mondtak hogy ennyit keres magyarba. Na most ha ez nem eleg ugy hogy gyerekre se kell kolteni es nincs penzuk csak ugy ha eladjak a hazukat - es amibol kabe ennyit kapnak - akkor szerintem itt sem lesz eleg mert itt majd meg annyival tobbet kell kolteni albira, szamlakra, adora...Kicsit santit nekem a dolog. Es meg hozza tette az ismeros, lehet nem jon mar ki iden, csak jovore. Nem akartam mar mondani neki, hogy mire elintez mindent siman szamolhat azzal hogy elkezdodik az uj ev.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!