Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Munkakeresés nyelvtudással?

Munkakeresés nyelvtudással?

Figyelt kérdés
Sziasztok, érettségim van, nyelvtudással szeretnék munkát keresni. Jól és folyékonyan beszélek angolul és németül, és alapszinten mandarin kínaiul. Hova érdemes jelentkeznem? SSC közül, vagy mit ajánlotok?

júl. 25. 14:30
 1/4 anonim ***** válasza:
11%
Sehova, önmagában a nyelvtudással csak csicska munkákat tölthetsz be. Végezz el egy piacképes szakmát.
júl. 25. 14:45
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
1, kényelmes irodán mi csicska? Sokszor valóban elég monoton, de a felelősség sem sok. Márpedig ennyi nyelvvel szerintem bármelyik SSC tárt karokkal várja az illetőt.
júl. 25. 17:45
 3/4 anonim válasza:
100%
Ki szerint beszélsz jól és folyékonyan angolul, vagy németül? Csak mert én 9 éve élek német nyelvterületen, anno B2 nyelvvizsgával jöttem ki Ausztriába, és kb 5 évembe tellett, mire egy telefonos ügyfélszolgálatra felvettek, szóba álltak velem egyáltalán, ugyanis meg kell értened a legelbaszottad helyi nyelvjárásokat is, legyen az voralbergi paraszt, svájci jampi, tiroli nyugdíjas az olasz határ mellől, észak-német akárki, és neked is úgy kell kommunikálnod, hogy legalább az akcentusodba ne kössenek bele. Nem tudom, jártál-e, éltél-e német nyelvterületen, de amit sokan Magyarországon folyékonynak hisznek, az AT/CH/DE helyen a gyakorlatban olyan B2, B1 inkább.
júl. 26. 20:32
 4/4 anonim válasza:

(Előző vagyok) Amúgy nem akartam letörni a lelkesedésedet, nem tudom, Magyarországon SSC-kben mennyire kell jól tudni, de német nyelvterületen pl hibátlanul, szinte akcentus mentesen, mert a legtöbb ember, akik az adott pozira jelentkeznek, helyi, született anyanyelvi beszélők, és a legtöbb ilyen melóra brutális konkurenciád lesz. Angol-német elég jó kombó, ha tényleg folyékony. Szerintem próbáld meg mindenképpen, legrosszabb esetben kiszórnak valamelyik körön, semmit nem veszítesz, 1-esre meg ne hallgass, egyáltalán nem csicskamunka a CC. Én tavalyelőtt átmentem intern IT-ra, de nagyon szerettem a CC-s melót, büszke is voltam rá, mert egyáltalán nem olyan könnyű, mint azt sokan hiszik, kollégák is jók voltak, rengeteget tanultam, főleg soft skilleket, nagyon értékes tapasztalat szerintem. 2-esnek igaza van, hogy hamar monoton lesz, másrészt viszont nagyon kényelmes, hogy rutinból csinálod, kisujjból kirázod a legtöbb kérdésre a választ, a kevés komplikált ügy meg izgalmas kihívás, és tök jó érzés őket megoldani.

Vágj bele, kérdező, nincs semmi veszítenivalód.

júl. 26. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!