Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért ilyen szar a fizetés a...

Miért ilyen szar a fizetés a woltnál?

Figyelt kérdés
Egy vidéki nagy városban csinálom diákként és az vettem észre, hogy van az ebéd idő akkor lehet normálisan keresni( 2000-4000 ft között) de amint vége ennek akkor órnként 800 és 1000 között keresek és nem nagyon segít, hogy versenyeznem kell csomó vendég munkással, a késő éttermesekkel és a 4 emeletes lift nélküli lakások. Ezzel kb szerzek egy kis zsebpénzt de ezzel szószerint max a kiadásaimat tudom kiegyenlíteni és nem tudok megtakarítani. Nem is tudnám elképzelni, hogy ezt diákmunkán kívül máshogy lehetne csinálni.
júl. 24. 13:17
 1/4 anonim ***** válasza:
71%
Sok a filippínó akik pár szem rizsért is elvállalnák.
júl. 24. 13:49
 2/4 anonim ***** válasza:
27%

"és nem nagyon segít, hogy versenyeznem kell csomó vendég munkással"

Én pedig sokkal jobban örülök neki amikor vendégmunkás hozza ki az ételemet (ennek megfelelően nagyobbat is jattolok), aki a jobb élet reményében aprópénzért is eljött ide dolgozni, hogy kitörjön a nyomorból, magyarok közül pedig csak a buta agyhalott proli réteg csinál ilyen munkát aki nem vitte semmire a lehetőségei ellenére (államilag támogatott egyetem, ösztöndíjas szakképzések stb...).

júl. 24. 14:37
 3/4 BeefEater ***** válasza:
85%

"Gig economy". Az elérhető fizetés van, hogy sokszor el sem éri a minimálbért.

Ezekkel a szolgáltatásokkal kb senki sem jár jól. A megrendelő nem, mert amíg ezek meg nem jelentek, mindenhol ingyenes volt a házhoz szállítás. Már nem az. A futár nem jár jól, mert a normális éttermeknél korábban sokan alkalmazottak voltak. Sokszor az étterem sem, mert van, hogy az általad fizetett kiszállítási díjon még nekik is kell fizetniük. És ha a futár, aki sehogyan sem kötődik az étteremhez elszúrja a kiszállítást, akkor az étteremnél fognak reklamálni a hideg/sérült kaja miatt.

Az egészben az a röhej, hogy ennek ellenére sokszor a futárcég is veszteséges.

Én ha csak lehet már kerülöm azokat a helyeket, ahol nem az étterem maga szállítja ki a rendelést.

júl. 24. 18:12
 4/4 anonim ***** válasza:
41%
Mert a bevándorlók elveszik a munkát és lenyomják a béreket .
júl. 30. 10:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!