Egyszerűsített foglalkoztatás keretében dolgozni, az első héten majd, utána leszek bejelentve, viszont a fizetés az csak minden hónap tizedikén. Milyen veszélyei lehetnek ennek?
Odáig rendben van, hogy egyszerűsített foglalkoztatás keretében, dolgozok először, majd beeszek jelentve, ha minden jól megy a munkahelyen. A NAV szerint viszont az egyszerűsített foglalkoztatás keretében történő munkát, legkésőbb 1 héten belül ki kell fizetni, nem a következő hónap 10.-én, mert akkor van bér szám fejtés... Ugye nem egy átverésbe keveredek bele?!
Nekem valami gyanús itt.
Nincs ezzel nagy gond egy hét után bejelent és normál esetben igen aznap kifizetnek.
Nyilván egyben szeretné de el is kérheted a napi bejelentett pénzt.
De nem adják oda, azzal jönnek hogy csak 10.-én van bérszámfejtés..
Kicsit félek nehogy valami átverés legyen.
Az hogy átvernek-e, az mindig az adott cégtől függ.
Az egyszerűsített foglalkoztatásra járó munkabért 5 munkanapon belül kellene kifizetni.
Az, hogy az adott cég miért csak 10-én utal, ki tudja... Lehet szimplán csak nem akarnak 2x bérszámfejteni és emiatt esetleg duplán fizetni a bérszámfejtés díjat a bérszámfejtőnek. De az is lehet, hogy soha nem akar kifizetni... Bármi lehet.
Járj utána, hogy megbízható-e a cég.
Illetve attól én is tartanék, hogy 1 hét után sem jelent át normál munkaviszonyra.
A szabályok szerint igazad van kérdező, de mostanában ez a divat...
Minden nap ellenőrizd az ügyfélkapun, a napi bejelentésedet, és irass jelenléti ívet lehetőleg céges bélyegzővel, plusz magadnak videós bejelentkezéseket közösségi médiára.
Mást nem nagyon tehetsz, ha ott akarsz dolgozni ahol ez megy...
Jók voltak a megérzéseim...
3 napja húzzák az időmet, majd ma kitaláltak valamit.
Aki szeretné privát üzenetben leírom. Ezt sem értem mi történt?!
Illetve valami 3 ezer forintot is be kellett volna fizetni amit furcsálltam.
Cégnév alapján negatív kommenteket nem találtam. De nekem itt valami nagyon furcsa.
Írhatok privát üzit valakinek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!